Facebook szerint vírusos a gépem. Ezt adta ki. Mi a teendő?
Beléptem és ez fogadott...ESET 5 vírusírtóm van,zölddel van és maximális védelmet ír ki, de alatta ott van, hogy az operációsrendszer nem naprakész, nem tudom ennek mennyi köze lehet hozzá..most futtatok a vírusírtón egy ellenőrzést, eddig 0 kártevő, valamelyik nap volt 1, mert lassú volt a gépem picit és jobbnak láttam lefuttatni.De egyébként sosem volt semmi vírusproblémám.
"alatta ott van, hogy az operációsrendszer nem naprakész, nem tudom ennek mennyi köze lehet hozzá"
Azt jelenti, hogy telepíteni kellene a hozzá kiadott frissítéseket. A frissítések általában olyan biztonsági réseket tömnek be, amiket egyik víruskereső sem tud kivédeni.
Ilyen kiírást még életemben nem láttam, de szerintem a te esetedben egy rendszer-újratelepítés kéne. Nekem nem kamunak tűnik az a kiírás, szóval elég nagy gáz lehet...
Köszi..
Soha nem megyek rá semmilyen xarságra..
Beléptünk egy másik facebe is ugyanazon a böngészőn, azon pedig nem írta ki ezt..! Akkor ez mit jelent? Ezt a fiókot fertőzte meg valami?
Igen, arra is gondoltam. Csak a szöveg miatt elbizonytalanodtam, ezért nem írtam le.
Fiókot nem tudom, hogyan lehet megtisztítani...
Meg tudod esetleg nézni, hogy másik számítógépen be tudsz-e lépni a problémás fiókba?
Ebbe a cikkbe csak beleolvastam.
"Az üzenőfalunkra kerülő facebookos linkeket két biztonsági alkalmazással is átvizsgálhatjuk: a Norton Safe Web és a BitDefender Safego áll ehhez rendelkezésre. Mindkét szoftver körülbelül ugyanúgy működik, a Facebookon fel kell venni őket az alkalmazások közé, megadva nekik a szükséges engedélyeket. "
Ezzel cska az a gáz, hogy nem tudsz belépni...
De Mozillában enged belépni, az első képet pedig nem adja be, ami a leírásban van, ez az érdekes:D
ezt találtam még:
az igaz h elég sok emberrel beszélgettem mostanság facen, de sosem hallottam még ilyet, hogy ezért letilt.
Vagy akkor mi ez a vírusos dolog?Mert a kettőnek meg nincs is köze egymáshoz gondolom ?
Az általam linkelt Origo cikket olvasd el szerintem.
A végén vannak arra is tippek, hogy mit csinálj, ha már megtörtént a baj.
Valószínűleg egy FB. alkalmazás küldözgetett üzeneteket (szerintem magát a vírust tovább) a nevedben, és ezért a FB. letiltott téged.
Rámentem az 'OK' gombra bejelenkezés után, ezt adta ki:
A számítógép megtiszításához le kell töltened és futtatnod kell az ingyenes Trend Micro HouseCall keresőprogramot. Ez a program megkeresi és megpróbálja eltávolítani a kártevőket.
Ezt le lehet tölteni ?
Szerintem ezt inkább ne.
Lehet, hogy inkább a Chrome-oddal van gond (az vírusos).
Van ez a Malwarebytes nevű program:
Szerintem töltsd le, telepítsd. A telepítésnél figyelj oda, ne kérd a 30 napos próba változatát. Az ingyenes is jó lesz.
Utána futtass le egy ellenőrzést. Ez a program kártékony programokat keres, illetve olyan programokat, amiket véletlenül telepítettél (pl. böngésző toolbarok).
---
De visszatérve a Facebookhoz. A képek alapján, amiket lentebb linkeltél, azzal is van valami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!