Hogy tudnám megmenteni az adatokat?
Elrontottam a gépemet, most nem lényeges, hogy hogyan, de nem akar elindulni sem az xp, sem a 7.
Ezt már csak újratelepítéssel tudom megoldani, de elsőnek meg akarnám menteni az adatokat.
2 partícióm volt, mindkettőn vannak fontos adatok.
Én úgy akarnám "megmenteni", hogy csinálok egy 3. partíciót, és arra felpakolom az ubuntu-t, és akkor a C-D partícióról átmásolom a cuccokat.
A gond az, hogy nem tudok új partíciót létrehozni.
Úgy akartam, hogy mind a két partíciót lecsökkentem a minimum-ra, akkor kb. 40 Gb-os új partíciót tudnék csinálni, és már a többit megoldom magamnak, de nem sikerült csökkenteni a partíciót.
Valamit a CHKDSK-ról írt, de már nem tudom pontosan.
Hiren's Boot CD 9.5-tel próbálkoztam, azon belül is valamilyen A betűs dologgal (fentről le a 2.), de már a többivel is próbáltam, nem sikerült.
Mit tudnék csinálni? Elég fontos adatok vannak rajta.
Az úgy jó, ha pl. C partícióra formázás nélkül feltelepítem az ubi-t, vagy akkor nem fogok látni semmit?
Vagy max. úgy tudom, hogy egy plusz vinyót beszerzek?
Várom az ötleteket.
Elég álmos vagyok és ilyenkor lényegesen nehezebb a felfogásom, tehát:
Magyarul volt egy XP-d (C meghajtó), és arra mindenféle formázás/átalakítás/átméretezés/stb. nélkül rátelepítettedd még egyszer az XP-t?
És akkor láttad a fájljaidat, vagy azokat keresni kellett, vagy mi volt velük?
Meg az a gond, hogy itt régen win volt, most meg linux lesz, és nem hiszem hogy a kettő jól meg van ugyanazon a partíción.
Ha a most meglévő lemezre létrehozol egy partíciót az Ubuntunak akkor törlöd a lemez tartalmát, mivel ezzel megsemmisítetted min. az egyik partíciót. Pont most csináltam ilyen nem indul az xp, adatmentős dolgot a következő módon.
1. beteszed a Linux live Cd-t és elindítod róla a rendszert.
2. Pendrive-ra vagy a gépre dugott üres vinyóra mented az adatokat egyszerű fájlmásolás segítségével. Ha két partíció van és sok a cucc, elég csak a rendszert tartalmazóról leszedni ami kell, de akkor figyelj oda az újratelepítésnél, hogy erre rakd vissza a rendszert.
3. Adatmentés után xp telepítés. Ha az egyik partíción ott maradtak az adatok, akkor telepítéskor ne nyúlj a partíciókhoz, csupán formázd amelyikre telepítened kell.
Ha hasznos volt nyomd meg a zöld gombot. Köszi :)
Vannak pendriveről vagy cd-dvd-ről indítható komplett oprendszerek, szerintem azt elindítod, és másik pendrivera, vagy ha arról indítottad, cd-re kimenteni az adatokat.
Nézd meg ezt: *****
Vagy googleba ird be, hogy live xp
* Automatikusan eltávolított tartalom.
23:37
Valahogy én is így gondoltam.
Csak most nem tudom semmire se rá menteni, de holnap szerzek egy vinyót és akkor kisegítem magam.
De azért ment a zöld kéz :)
Ez jó lenne, de mivel én nem win-t rakok vissza, ezért inkább hanyagolom, holnapra lesz egy + vinyóm.
De azért kösz a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!