Hogyan lehet videó szerkeszteni? (Többi lent)
Bár a kérdés második része (az a szép hosszú mondat...) egy kicsit nehezen érthető, talán a legegyszerűbb a Windowshoz ingyenesen használható MovieMaker programot használni. (XP-ben aéapból benne van, a Win7-től felfelé ingyenesen letölthető a Mocrosoft honlapjáról).
Magyar nyelvű, viszonylag könnyű kezelni, a használatához elég sok útmutatót lehet találni a neten.
Persze a tudása véges, és ugyan elég sok dolgot meg lehet vele csinálni, mindenre azért nem képes. Arról nem is beszélve, hogy -mint írod- szövegeket szeretnél megjeleníteni. Arra is gondolni kell, hogy az olvasható is legyen (tehát nem lehet túl sok szöveg egyszerre), ráadásul 15 másodperc nem valami sok ilyenhez.
Ellenben, ha valaki még soha nem szerkesztett videót, nem lesz egyszerű minden gyakorlat nélkül azonnal összecsapni egy beadandót, aminél, gondolom, elég rövid határidő van.
Persze, szinte mindent lehet, csak hát gyakorlat kellene a szerkesztőprogram használatában.
De szerintem, valami egyszerűbben megoldható dolgot találjál inkább ki, amit határidőre el tudsz készíteni.
Gondold csak el: mondjuk telefonnal felveszed a kézzel írt lapokat, mennyire lesz az olvasható? Főleg, ha többet is szeretnél belőle egymás mellé tenni. Ráadásul, ilyen megoldáshoz egy kicsit már komolyabb szerkesztőprogram kellene, ami tudja a kép-a-képben funkciót. Azért egy ilyen program kezelését, még alapszinten is, nem lehet egy nap alatt megtanulni...
De természetesen a te dolgod, ha ehhez ragaszkodsz.
Bár tudom, ezzel lényegében az eredeti kérdésedhez tulajdonképpen semmi segítséget nem adtam, de szerintem most valami könnyebben kivitelezhetővel tudd le a feladatot. Aztán, ha még mindig van kedved, kereshetsz egy kicsit komolyabb programot. Választék van bőven: [link]
A legtöbbhöz lehet leírásokat is találni, de így is nem kevés időbe telik, míg saját elképzelések alapján, különleges megoldásokkal, nézhető minőségű filmet tudsz majd összeállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!