Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Futárszolgálattal történő...

Futárszolgálattal történő szállítás esetén a futárnak kell-e adni borravalót?

Figyelt kérdés
Ipon-ról rendeltem, ha hozza a futár, neki kell-e ilyenkor adni valamennyi? Vagy ma már nem szokás, benne van az árban?

2014. nov. 6. 10:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem kell. Ok elvarajak, de szerinted mivel erdemelnek azt ki? Elvegzik a munkajukat, megkapjak a fizetest erte, ennyi.

Az etelfutar sem erdemelne, de ha nem adsz, legkozelebb belekop a kajadba...

2014. nov. 6. 10:28
 2/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
Legközelebb ipari mágnessel/sokkolóval megpiszkálja ha nem adsz 200Ft most számít? Oka nem lehet panaszra és nem sok
2014. nov. 6. 10:33
 3/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
Napi 10 futárkodásal havi ~60e plusz jól jön a konyhára csak húza a zsebét a sok fém
2014. nov. 6. 10:35
 4/13 batcave ***** válasza:
100%
Nem kell de "illik" bár nem tudom mire föl, amikor némelyik magyar futár később hozza ki az árut mintha külföldről rendelnéd...
2014. nov. 6. 10:43
 5/13 A kérdező kommentje:
És ha illik mennyit? 208.300 Ft lesz az árú. Pontosan kell adni mert nem tud visszaadni, vagy mondjam azt hogy 210.000 visszajárót vedd le borravalónak?
2014. nov. 6. 10:47
 6/13 Lajos54 ***** válasza:
100%

Nem "kell", de ha jó fej akarsz lenni, adhatsz. Viszont túlzásokba nem kell esni, ez nem vendéglátóhely, ahol "illik" 10%-ot adni.

Csak megjegyzem, én is becsülettel elvégzem a munkámat, de soha nem kapok borravalót, csak a fizetésemet (az más kérdés, hogy az is inkább csak borravaló :)

2014. nov. 6. 10:58
 7/13 A kérdező kommentje:
:) Hát igen, a 10%-ból már akkor kijött volna a videókari is, nem kellett volna kispórolni :D 2000 az kerek és akkor az összeg is.
2014. nov. 6. 11:01
 8/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Gondold el a 200 ft os leirtakal, 2000re kb fél milla

Én is lenék ilyen futár helyébe:)

2014. nov. 6. 11:14
 9/13 anonim ***** válasza:
89%

Én ételfutárnak szoktam csak 200Ft-ot mivel kártyával fizetek mindig. Egyéb esetben nem szoktam, főleg, mivel családi ház esetén még csak be sem szokták hozni a rendelt árút a panelben pedig én megyek le érte, tehát én szenvedem fel az emeletre. Azontúl, hogy kinyitotta a furgon ajtaját nem sok mindent csinált vele és sietnie sem kellett (pl mint az ételfutárnak, hogy ki ne hűljön). Természetesen az ő munkájukat is becsülöm, de nem várok el tőlük extra szolgáltatást így jutalmat sem fizetek. Persze előfordult már, hogy kerekítettem. Apró gesztus, de szoktak neki örülni... :)

Ha anyagilag megteheted akkor adj borravalót!

2014. nov. 6. 11:27
 10/13 SimkoL ***** válasza:
100%

Feleségem egy kisvárosban postás pár hónapja. Nyugdíj, 'pénzosztás' idején szépen kap borravalót, főleg a szegényebbektől. A szórás nagy, 30 és akár 1000 Ft. között. Igaz, hogy néha plusz szolgáltatást, szívességet is végez pl. akkor viszi mikor kérik, ha a körzetébe esik akkor a munkahelyre viszi nem a címre....

Nem várja el ő sem a borravalót, de amit kap azt valójában élvezeti cikkekre költjük - barna sör, süti, cherry, cigi -

Van pár hely ahol már forró habos kávéval várják, nyáron jégkrémmel, de pl. a múltkor esős időben forró húslevessel :) - természetbeni juttatás -

2014. nov. 6. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!