Futárszolgálattal történő szállítás esetén a futárnak kell-e adni borravalót?
Nem kell. Ok elvarajak, de szerinted mivel erdemelnek azt ki? Elvegzik a munkajukat, megkapjak a fizetest erte, ennyi.
Az etelfutar sem erdemelne, de ha nem adsz, legkozelebb belekop a kajadba...
Nem "kell", de ha jó fej akarsz lenni, adhatsz. Viszont túlzásokba nem kell esni, ez nem vendéglátóhely, ahol "illik" 10%-ot adni.
Csak megjegyzem, én is becsülettel elvégzem a munkámat, de soha nem kapok borravalót, csak a fizetésemet (az más kérdés, hogy az is inkább csak borravaló :)
Gondold el a 200 ft os leirtakal, 2000re kb fél milla
Én is lenék ilyen futár helyébe:)
Én ételfutárnak szoktam csak 200Ft-ot mivel kártyával fizetek mindig. Egyéb esetben nem szoktam, főleg, mivel családi ház esetén még csak be sem szokták hozni a rendelt árút a panelben pedig én megyek le érte, tehát én szenvedem fel az emeletre. Azontúl, hogy kinyitotta a furgon ajtaját nem sok mindent csinált vele és sietnie sem kellett (pl mint az ételfutárnak, hogy ki ne hűljön). Természetesen az ő munkájukat is becsülöm, de nem várok el tőlük extra szolgáltatást így jutalmat sem fizetek. Persze előfordult már, hogy kerekítettem. Apró gesztus, de szoktak neki örülni... :)
Ha anyagilag megteheted akkor adj borravalót!
Feleségem egy kisvárosban postás pár hónapja. Nyugdíj, 'pénzosztás' idején szépen kap borravalót, főleg a szegényebbektől. A szórás nagy, 30 és akár 1000 Ft. között. Igaz, hogy néha plusz szolgáltatást, szívességet is végez pl. akkor viszi mikor kérik, ha a körzetébe esik akkor a munkahelyre viszi nem a címre....
Nem várja el ő sem a borravalót, de amit kap azt valójában élvezeti cikkekre költjük - barna sör, süti, cherry, cigi -
Van pár hely ahol már forró habos kávéval várják, nyáron jégkrémmel, de pl. a múltkor esős időben forró húslevessel :) - természetbeni juttatás -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!