Mit tegyek? Nagyon érdekel az informatika. Lány vagyok, és az elmúlt évek során úgy döntöttem, hogy játékfejlesztő szeretnék lenni.
"az elmúlt évek során úgy döntöttem, hogy játékfejlesztő szeretnék lenni"
Remek, hany programozasi nyelvet ismertel meg eddig?
Azt nem írod, hány éves vagy. Na nem azon múlik, csak annyiból számít, hogy valami ilyen vonalon (informatika szak, vagy hasonló) lenne érdemes tanulnod, ha a korod szerint ez megfelelő opció.
Egy játékfejlesztőnek meglehetősen sokat kell tanulnia, az előttem írt programnyelvek ismeretétől kezdve a speciális dolgokig, dizájntervezés és hasonlók, nem is beszélve maga a játék tematikájának a megtervezéséről.
Annyit nem árt tudni, hogy manapság a játékok fejlesztői, de úgy általában a programfejlesztők is, nem egyedül dolgoznak, hanem több (sok) személyes csapatokban, ahol mindenkinek megvan a részfeladata, amihez igazán ért.
Ha ilyen vonalon tanulsz tovább, közben még mindig eldöntheted majd, hogy később is lesz-e kedved hozzá, de amit addig megtanulsz, biztosan nem válik hátrányodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!