Adatbázis kezelés! Fontos kérdés. Tudna-e valaki segíteni az alsó linken lévő feladatban és a már kitöltött rész jó-e? Ha valaki megtenné hogy leírja a megoldásokat akkor hálás lennék.
képet elrontottam itt a jó link: [link]
Köszönöm a segítséget!
Építettem fel és kezeltem már pár adatbázist, de ez nekem totál áttekinthetetlen.
UML-ről nem hallott még, aki a feladatot írta?
Ilyen mintára kellene megcsinálnom.
data.hu/get/8150693/AB_vizsgaminta_Alapszint.docx
Kellene egy jó megoldás mert különben megszívom. :S
Visszaszívtam... másik linket nyitottam :$
Viszont ez tényleg elég érthetetlen. Pár válaszom van, de nem a táblának köszönhetően, hanem a józan észnek :s
1.) Külső kulcsok: a Dolgozó és Típus táblában nincs. A Munka táblában a Típus a külső kulcs, ami a Típussal köti össze (1:N kapcsolat, egy típusú feladatból több konkrét munka is lehet). A Képes táblában a dolgozó és a típus a külső kulcs. A Dolgozó és a Típus között N:M kapcsolt van (egy dolgozó több típusú munkához is érthet és egy munkához is több dolgozó érthet). Ezt kapcsolótáblával kezeljük le, ami a Képes nevet kapta. A Képes tábla a Dolgozóval és a Típussal is 1:N kapcsolatban van.
A Dolga tábla hasonló, abban a külső kulcsok a munka és a dolgozó. Egy munkát több ember csinálhat különböző munkórában és egy ember több munkát is végezhet. A többi a Képes táblához hasonlóan kijelenthető.
Tehát akkor
Külső kulcsok:
képes.dolgozó, képes.típus, dolga.munka, dolga.dolgozó, munka.típus
Kapcsolatok:
TÍPUS:MUNKA 1:N
KÉPES:DOLGOZÓ 1:N
KÉPES:TÍPUS 1:N
MUNKA:DOLGA 1:N
DOLGOZÓ:MUNKA 1:N
(Ez az eddigi kész verzióm: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!