A számítástechnika világában ti mit tekintetek parasztvakításnak?
A legnagyobb parasztvakítás, amikor pl. itt a GYK.-en tizen akárhány éves taknyos kölykök osztogatják a "jótanácsokat" pl. VGA-kal kapcsolatosan. A legtöbbjük azt sem tudja milyen színe van a kártyának, de mivel elég borsos az ára,és a suliban is azt mondták ezért azt ajánlgatja fűnek fának. A bicska kinyílik a zsebemben.
Tisztelet a kivételnek, és a hozzáértőknek !
Én GYK-n, meg alapból az összes fórumon azt vettem észre, hogy tévhitben élnek az emberek, és mindenre rámondják ami tavalyi, hogy "az kevés". És az emberek egymást hülyítik be hogy micsoda drága gép kell ha játszani akarsz.
Holott az én HD6870-emmel 3 éve boldogan tolok mindent maxon. De ha nem 16x csak 2x élsimítással játszom, akkor se halok bele.
Na meg akkor következő parasztvakítás:
"válaszidő"
Tipikusan értelmetlen téma, 8,5,2...az életben nem veszed észre. Főleg mikor kis taknyos sír hogy az IPS panelos U2311H-m milyen szar, mert 8ms a válaszideje...amit alapból másképp fogsz látni IPS panelnál.
De pont a CS-s dolgoknál nézve, a CS egy oylan korszakból való játék, ahol a számítógépház fehér, a monitor meg kocka volt, mégis tudtak profin játszani az emberek. Sőt, ha már válaszidő, megnéztem egy 10+ éves LCD monitorom tesztjét, 25-30ms-os válaszidejét agyon dícsérték...
Persze az jogos, hogy aki versenyekre jár, annak megéri a jobb felszerelés, de otthon a vérpisti nem ettől lesz jó.
"De pont a CS-s dolgoknál nézve, a CS egy oylan korszakból való játék, ahol a számítógépház fehér, a monitor meg kocka volt"
Igen, és az a kocka monitor annak aki jól játszott 100Hz-es volt. A kocka monitorok sokkal jobbak ilyen téren, mert lcd-ből nagyon drága a 100 Hz-es, viszont crtből olcsó. Nekem mindegy hogy te mit hiszel. Engem hívtak az ország legjobbjai lanra is, csak nem mentem mert öreg vagyok már az ilyesmihez. De azt észreveszem ha az usb-s egér nem 1000 Hz-en megy hanem 500-on. A kettő között 1 miliszekundum a különbség. Nem állítom hogy a kezdő is észreveszi, de aki 3-4 ezer órát cszett már az igen.
13. vagyok.
Egyébként meg ami tényleg parasztvakítás az az egereknél az 5600 dpi. Nincs olyan felbontás még amihez ekkora dpi kellene ahhoz hogy minden képkockára rá tudd húzni az egeret. Én 400 dpi-s egérrel vagyok a legjobbak között ami nagyon kevésnek számít. A válaszidő számít egereknél, és az hogy másodpercenként hányszor küld adatokat a gépnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!