Hogyan tudom megváltoztatni 1 fénykép méreteit (3ox45,3oo dpi), mert semmilyen fényképszerkesztő programban nem láttam erre lehetőséget?
Még a Windows alapszintű Paint képszerkesztője is engedi változtatni a méretet (Átméretezés > Képpontban > megadod az új képpontméretet).
Ha a DPI-t szeretnéd változtatni, az előzőleg említett képpontméret változtatás mellett erre az IrfanView program is alkalmas. (Méretváltoztatás > alul DPI mezőt átírod > elmented a képet)
@05:44:
!!!! !!! !!!
Hogyne, hogyne, azám. Növelés vagy csökkentés? Rendkívül fontos, kiemelt prioritású probléma, amelynek jelentőségét nem lehet túlhangsúlyozni.
!!! !!! !!!
Csak éppen a kérdés szempontjából tökmindegy.
-válaszra nem válaszolunk ,de :
nem mindegy ,
-volt itt olyan aki egy 300x400 -as képből akart 150x200-ast ,ezt simán meglehet csin,a kicsinyítés az megy,
-de olyan is volt aki a 60x60-asából szeretett volna 1200-as háttérképet magának,na ez nem oké ,nagyítani így nem lehet
Szerintem nincs igazad. Az átméretezéssel kapcsolatos triviális minőségi problémák természetesen megkerülhetetlenek, de ez a kérdés szempontjából irreleváns. Semmiféle elvi vagy gyakorlati akadálya nincs annak, hogy egy Windows-ikonból vagy akár egyetlen pixelből lepedő méretű, bár esetleg használhatatlan nagyítást készíts. Kérdező az átméretezés lehetőségét nem találta, az meg független a majdani eredménytől, egyszerűen egy beállítás.
És persze: Ennek a beállításnak jelentős folyományai lehetnek a képminőséget illetően. Valószínűleg hamarosan eljön annak a kérdésnek az ideje is...
"válaszra nem válaszolunk"
Ezt meg nem értem. Miért kéne egyszeriben fölrúgnunk a GYK mindennapi gyakorlatát? Ez is része a problémák árnyaltabb megvilágításának.
A megoldás tulajdonképpen akkor is ugyanaz, mint az eddig elhangzott válaszokban. Csak éppen a mértékegységet kell átállítani, a kívánalmaknak megfelelően. Általában a legtöbb programnál, ahol a méretváltztatás lehetősége van, szokott lenni egy legördülő menü, amiben ki lehet választani mértékegységnek a centimétert.
Viszont arra valóban érdemes odafigyelni, hogy (főképpen egy pályázatnál) a módosítás csak lefele történjen, mert működik ugyan felfele is, de a minőség ...
Tehát az eredetinek minimum ekkorának kell lennie, vagy nagyobbnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!