Nemrég vettem egy új gépet és új netet köttettem be. Ki próbáltam és amikor meg nyitom pl a youtubot és a facebookot plussz megy egy telepítés megy akkor lefagy a gép, és van amikor elsötétül a kép is. Mi lehet ennek az oka? HELP!
A gép adatai : intel Core i7-4770S 3100MHz 8MB LGA1150 Box,integrált videókártya intel HD 4000 graphics 512Mb,a merewlemezt a régi gépemből tettem át az újba, ram Kingmax 2×4GB DDR3 1333MHz ,alaplap:ASROCK H81M-VG4
Win7 oprendszer..
De az új gépben újra lett telepítve a Windows? Az hogy a HDD régi, nem jelent semmit, ha hibátlanul működik.
Mindenesetre, ha ilyen gyakran lefagy, az vagy oprendszer hiba, vagy valami hardveres probléma lehet.
Igen újra lett telepítve természetesen le is lett formázva!
a winchester elég hangos kerreg..
amúgy szeretnék egy új winchestert egyenlőre ezt a neve: Western Digital Caviar Blue 1TB SATA3 WD10EZEX.. (későb egy SSD-t) mi a véleményed a caviar blue-ról?
Érdemes lenne megpróbálni egy úgynevezett "Live" operációs rendszerről elindítani a gépet. Például az Ubuntu nekem bevált, már több, elindulni képtelen gépről sikerült vele az adatokat lementenem: [link]
Kell készíteni egy ilyen CD-t vagy pendrive-t, és arról indítani a gépet. Ha hibátlanul működik, akkor nincs egyéb "szervi" baja, valószínűleg a HDD a ludas.
Manapság már könnyen lehet szerezni egy félretett 20-40 Gigás, de még működőképes HDD-t (akár kölcsön), feltolni rá egy bármilyen oprendszert (akár próbaverziót). Ha azzal is hibátlan, akkor tényleg a winchester a rossz.
Persze vannak még alternatív megoldások, például egy próbaverziós Sentinel feltelepítése (már ha nem fagy le közben a rendszer ismét), és leellenőrízni a merevlemezt.
Sajnos, az ilyen hibákat csak hosszadalmas, kizárásos módszerrel lehet kijavítani, de megéri, hogy ne verjük magunkat egy rosszul meghatározott hiba miatt felesleges költségekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!