Miért nem sikerül telepítenem a Linuxot?
Windowsos vagyok alapvetően, de hónapokig használtam ilyen szemlélettel együtt is az Ubuntu-t. Anno ahogyan leírják, letöltöttem az iso-t, segédprogival készítettem bootolható pendrive-t, s felment minden gond nélkül.
Mellette volt korábban telepített winXp és Win7.
Most elrontottam a frissítését, mert olyan 64 bites változatot akartam feltenni, amivel nem kompatibilis a gép.
Volt Kernel Panic... meg Grub rescue
Buta vagyok ezekhez, ezért winXp telepítőlemezt használva visszaállítottam a MBR-rt.
Windowsban letöltöttem azt a korábbi kiadást, amit elrontottam. Újra megcsináltam a bootolható pent.
Ha arról indul a gép, akkor csak egy csippanás, kettőt villan a led a pendrivon, s kész.
Fekete képernyő, bal felsőben egy promnt látszik csak, semmi egyéb.
Ha virtuális gépen próbálom indítani, akkor ugyanez történik.
A gép-verzió már egyszer működött, de a kérdésed indokolt:
Asztali PC, Intell Celeron CPU, 430 @ 1,80 GHz
RAM: 4.0 GB
64 bites operációs rendszer
Ubuntu 13.10, 32 bites kiadást telepíteném. Ez volt korábban is, ami működött.
Frissíteni erre frissítettem volna: Ubuntu 14.04.1 LTS
Pendrive-ról bootoltam.
Eljutott odáig, hogy ki akarom próbálni, vagy telepíteni szeretném.
Utóbbit választottam.
Amikor a gép újra indult, a betöltő képernyő megjelent (az lazac vagy milyen színű alap, középen a féhér ubuntu logó stb.)
Majd pár másodperc után eltűnt a kép, s elkezd villogni.
Azaz megjelenik valami, majd azonnal el is tűnik, s ezt ismételgeti végtelenségig. A Pendrive-on meg folyamatosan villog a led.
Ha újra nekifutottam, egészen addig a pontig nem volt zavar, amíg a döntéshez nem jut. A villogás csak akkor kezdődik, amikor a kipróbálást választom, vagy a telepítést.
Miután ezzel nem jutottam előbbre, gondoltam, kerüljön vissza az előző.
Windowsban megcsináltam a bootolható pendrivot, majd amikor erről indult a gép, megjelent a Kernel Panic több soros hibaüzenete.
Ezt nem jegyeztem le.
Majd, hogy rontsam a helyzetet, winben töröltem a linux partíciókat.
Ez után, amikor újra próbálkoztam volna a telepítéssel, jött a Grub Rescue
Ez után az fixmbr, fixboot.
S most az van, hogy a pendrive-ról indítva a gépet, csak a villogó kurzor látszik balra fent.
Win7-ben a Virtual Box-ban ugyanez.
A segédprogram: Universal-USB-Installer-1.9.5.6, később a LinuxLive USB Creator 2.8.30 volt.
Köszi szépen, ki fogom próbálni.
Tudom, gányoltam szegény rendszert rendesen!
Na most már tök homály minden.
Le van töltve az iso file, de oké, bízzam rá a dolgot a progira.
Elkészül a pen, eredmény ugyanaz most is, mint előzőleg. Winben, nézem van egy exe rajta.
Nézzük meg, mi ez?
Elindítom.
Kérdezi, hogy mi a csudát akarok? Linuxot telepíteni?
Ühüm.
Válasszam ki...
kiválasztok mindent.
Mehet a telepítés.
Erre elkezdi letölteni ugyanazt az iso fájlt, ami már ott van, együtt kerültek a penre.
Elmolyol jó sokáig.
Kész, indítsam újra a gépet.
Jó.
De a win indul, nincs boot menü.
És egy partíción sincs semmi linux, a pendrive nem látszik.
Kihúzom, visszadugom. Üres.
Particionáló prg is üresnek látja.
Ha virtuális gépre telepítem, akkor csak fekete képernyőt kapok, bal felső sarokban egy promnt jellel, s kész.
Másoknál is olvastam a kérdésem kiírása óta hasonlót. Ott is elakadt a megoldás keresése. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!