Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem sikerül telepítenem...

Miért nem sikerül telepítenem a Linuxot?

Figyelt kérdés

Windowsos vagyok alapvetően, de hónapokig használtam ilyen szemlélettel együtt is az Ubuntu-t. Anno ahogyan leírják, letöltöttem az iso-t, segédprogival készítettem bootolható pendrive-t, s felment minden gond nélkül.

Mellette volt korábban telepített winXp és Win7.

Most elrontottam a frissítését, mert olyan 64 bites változatot akartam feltenni, amivel nem kompatibilis a gép.

Volt Kernel Panic... meg Grub rescue

Buta vagyok ezekhez, ezért winXp telepítőlemezt használva visszaállítottam a MBR-rt.

Windowsban letöltöttem azt a korábbi kiadást, amit elrontottam. Újra megcsináltam a bootolható pent.

Ha arról indul a gép, akkor csak egy csippanás, kettőt villan a led a pendrivon, s kész.

Fekete képernyő, bal felsőben egy promnt látszik csak, semmi egyéb.

Ha virtuális gépen próbálom indítani, akkor ugyanez történik.

2014. szept. 21. 22:41
 1/9 Tengor ***** válasza:
Milyen gépre milyen verziót próbálsz feltenni?
2014. szept. 21. 23:31
 2/9 A kérdező kommentje:

A gép-verzió már egyszer működött, de a kérdésed indokolt:

Asztali PC, Intell Celeron CPU, 430 @ 1,80 GHz

RAM: 4.0 GB

64 bites operációs rendszer

Ubuntu 13.10, 32 bites kiadást telepíteném. Ez volt korábban is, ami működött.

Frissíteni erre frissítettem volna: Ubuntu 14.04.1 LTS

Pendrive-ról bootoltam.

Eljutott odáig, hogy ki akarom próbálni, vagy telepíteni szeretném.

Utóbbit választottam.

Amikor a gép újra indult, a betöltő képernyő megjelent (az lazac vagy milyen színű alap, középen a féhér ubuntu logó stb.)

Majd pár másodperc után eltűnt a kép, s elkezd villogni.

Azaz megjelenik valami, majd azonnal el is tűnik, s ezt ismételgeti végtelenségig. A Pendrive-on meg folyamatosan villog a led.

Ha újra nekifutottam, egészen addig a pontig nem volt zavar, amíg a döntéshez nem jut. A villogás csak akkor kezdődik, amikor a kipróbálást választom, vagy a telepítést.

Miután ezzel nem jutottam előbbre, gondoltam, kerüljön vissza az előző.

Windowsban megcsináltam a bootolható pendrivot, majd amikor erről indult a gép, megjelent a Kernel Panic több soros hibaüzenete.

Ezt nem jegyeztem le.

Majd, hogy rontsam a helyzetet, winben töröltem a linux partíciókat.

Ez után, amikor újra próbálkoztam volna a telepítéssel, jött a Grub Rescue

Ez után az fixmbr, fixboot.

S most az van, hogy a pendrive-ról indítva a gépet, csak a villogó kurzor látszik balra fent.

Win7-ben a Virtual Box-ban ugyanez.

A segédprogram: Universal-USB-Installer-1.9.5.6, később a LinuxLive USB Creator 2.8.30 volt.

2014. szept. 22. 00:39
 3/9 adventurer111 ***** válasza:
Lehet a boot pendrive készítővel van valami hiba, próbáld ezt nálam még nem okozott csalódást [link] vagy próbáld meg egy másik linux disztrobucióval pl:mint,xubuntu stb ha azok sem válnak be akkor vagy a pendriveval lesz a gond vagy a géppel.
2014. szept. 22. 15:20
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, ki fogom próbálni.

Tudom, gányoltam szegény rendszert rendesen!

2014. szept. 22. 16:10
 5/9 A kérdező kommentje:

Na most már tök homály minden.

Le van töltve az iso file, de oké, bízzam rá a dolgot a progira.

Elkészül a pen, eredmény ugyanaz most is, mint előzőleg. Winben, nézem van egy exe rajta.

Nézzük meg, mi ez?

Elindítom.

Kérdezi, hogy mi a csudát akarok? Linuxot telepíteni?

Ühüm.

Válasszam ki...

kiválasztok mindent.

Mehet a telepítés.

Erre elkezdi letölteni ugyanazt az iso fájlt, ami már ott van, együtt kerültek a penre.

Elmolyol jó sokáig.

Kész, indítsam újra a gépet.

Jó.

De a win indul, nincs boot menü.

És egy partíción sincs semmi linux, a pendrive nem látszik.

Kihúzom, visszadugom. Üres.

Particionáló prg is üresnek látja.

2014. szept. 23. 09:10
 6/9 anonim ***** válasza:
használj egy másik pendriveot. szerintem azzal lesz a gond
2014. okt. 6. 00:16
 7/9 anonim ***** válasza:
szerintem is a pendrive a gond. Windows nem mindig jól készül el. Virtuális gépre telepítss egy ubuntut és ott terminalbol másold át dd vel. az a legj0bb
2014. okt. 6. 07:41
 8/9 A kérdező kommentje:

Ha virtuális gépre telepítem, akkor csak fekete képernyőt kapok, bal felső sarokban egy promnt jellel, s kész.

Másoknál is olvastam a kérdésem kiírása óta hasonlót. Ott is elakadt a megoldás keresése. :-(

2014. okt. 6. 09:21
 9/9 Tengor ***** válasza:
A virtuális gép tulajdonságainál állítsd be a CPU virtualizációt pontosabban! VT-x..., Memória virtualizáció, PAE/NX, esetleg a lapkakészlet típusát is állítsd át!
2014. okt. 6. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!