Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Én rontottam el valahol? Vagy...

Én rontottam el valahol? Vagy mi lehet a hiba?

Figyelt kérdés
Windows 8.1-et telepítettem. Egy 80GB-os hdd-t megcsináltam bootolhatóvá. A telepítés hiba nélkül végig megy. Az os elindul, gond nélkül használható. Viszont amint lecsatolom a hdd-t az os nem indul. Nem találja a rendszert, pedig az a hdd amire telepítettem a helyén van. A bios is látja és ha kézzel próbálom bebootolni, akkor is ugyanaz a hiba. Mi lehet a gond?
2014. szept. 17. 09:29
 1/7 Tengor ***** válasza:
Ha lecsatolod azt, amint a boot paraméterek vannak, akkor honnan bootoljon szerencsétlen gép?
2014. szept. 17. 09:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Adott C partíció amire telepítettem és D partíció amiről telepítettem. Az os elindul. Ha a D partíciót eltávolítom akkor az os nem megy. Ha a D-t csatolom akkor az os vidáman bebootol a C-ről.
2014. szept. 17. 09:43
 3/7 A kérdező kommentje:
Tehát a telepítés végén a lemezt kiveszem a meghajtóból. Csak jelen esetben a lemez egy 80GB-os hdd.
2014. szept. 17. 09:46
 4/7 Tengor ***** válasza:
Igen, de ha a win érzékeli, hogy már van boot partíció a rendszerben és oda be tudja írni magát, akkor beírja és nem hoz létre másikat.
2014. szept. 17. 09:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Tehát az os a C-n van, a boot pedig a D-ről indul?

Megoldás, ha a C-ről leválasztok 10GB-ot és onnan telepítem újra?

2014. szept. 17. 09:51
 6/7 Tengor ***** válasza:
Megoldható persze, de mi értelme? Vegyél egy pár ezer Ft-os pen drive-ot és telepítsd arról!
2014. szept. 17. 09:57
 7/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
Az indulási paraméterek valószinűleg a 80-as MBR-jében vannak, ezért nem indul nélküle.
2014. szept. 17. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!