Milyen coin-t érdemes mostanában bányászni?
Azért egy cégnél van egy szerződésed, amiben benne van, hogy következő hónapban mennyi lesz a számládon.
Itt nincs ilyened. Van egy kis mag, aki a kezében tartja a coint és vannak a buták, akik nekik termelik a pénzt, annak reményében, hogy majd meggazdagodnak. Persze a magon kívül az igazi értékeket nem látja más. Amikor elérte a csúcsot a valuta, akkor valmilyen módon pénzé teszik és bedöntik, majd indítanak egy új valutát más néven és hirdetik, hogy a korábbi milyen vacak volt és ez lesz most a tuti. Aztán akik eddig a régit termelték, azok felbuzdulva, hogy ez más lesz szépen elkezdik az újat termelni.
Igazából azt sajnálom csak, hogy nekem nincs meg az ambícióm ilyen magot képezni magam körül :(
CPU-val már semmit sem, csak az áramot fogyasztja, és nem termel értékelhető mennyiségű pénzt.
Egy időben a litecoin-t, meg a dogecoin-t érte meg bányászni, csináltam én is, megkerestem vele egy 100000 forintos videókártya felét, így nekem full megérte (ha beleszámoljuk, hogy a szobában nem kellett fűteni, akkor egy picit többet :D)
Most azonban már kijöttek a scrypt miner hardverek, így csak akkor éri meg, ha van milliós nagyságrendű befektetni való pénzed, és gyorsan hozzá tudsz jutni modern eszközhöz, ez sajnos a legtöbb esetben azt jelenti, hogy "sehogy".
Ha nincs ennyi pénzed, akkor marad a cloud mining, amilyen a megamine.com, vagy a hashop.io. Ha jól megnézed, tulajdonképpen ezzel határidős bitcoint veszel, csak a kontraktusnak gyk. nincs likviditása, és mindig teljesül a végén (illetve "közben") :)
A bitpénzek kis mennyiségben szerintem akár egy komoly portfóliónak is a részét képezhetik, van bennük fundamentális növekedési lehetőség is, a mellett, hogy nyilván baromira kockázatosak, ezért konyhapénzt ne ott tartsd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!