Logikai fejtörő, megnézed? Vagy ez valami vicc?
Álláshirdetésen látom:
A pozícióra az alábbi fejtörő megoldásával jelentkezhetsz: A fejlesztőink számának, az aktív előfizetőink számának, a rendszerünk fejlesztése során eddig felvett user storyk számának és a fejlesztési vezető életkorának szorzata 49433665. Hány éves a fejlesztési vezető?
tehát a * b * c * d = 49433665, mennyi "d" ?
Ezt csak én nem értem?
nyilván, 10 éve csinálom.
A feltételekben próbáltam keresni összefüggéseket, de csak az maradt, hogy van 4 ismeretlenem. Tehát az eredmény csakis ebből a 4 számjegyű 5 * 37 * 191 * 1399 kombinációból állhat össze, más 4 jegyű kombináció nem létezik? Akkor értem, csak elsőre tűnt furcsának, mert nyilván elsőre az jut eszembe, hogy tonnányi ilyen kombináció létezik
"elsőre az jut eszembe, hogy tonnányi ilyen kombináció létezik"
Naná. Viszont ahhoz, hogy a lehetséges kombinációkat meghatározd, ahhoz kell az a matematikai ismeret, hogy ezt mi alapján tudod megcsinálni. Akkor elő kell jönnie a prímtényezős felbontásnak, ami jelen esetben meg is adja a megoldást. De nyilván ha más szám áll ott, akkor pl nem ennyire egyértelmű a dolog, de ez esetben nem is ez lenne a feladat. Annyi megjegyzés, hogy ettől a többi adat nem határozható meg egyértelműen, csak következtetni lehet rájuk.
Ez egy kifejezetten egyszerű feladat, kb azonnal a prímtényezős felbontás ugrik be.
Ha neked ez még ezek után is ennyire érthetetlen, akkor a programozást nem neked találták ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!