Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Logikai fejtörő, megnézed?...

Logikai fejtörő, megnézed? Vagy ez valami vicc?

Figyelt kérdés

Álláshirdetésen látom:

A pozícióra az alábbi fejtörő megoldásával jelentkezhetsz: A fejlesztőink számának, az aktív előfizetőink számának, a rendszerünk fejlesztése során eddig felvett user storyk számának és a fejlesztési vezető életkorának szorzata 49433665. Hány éves a fejlesztési vezető?

tehát a * b * c * d = 49433665, mennyi "d" ?

Ezt csak én nem értem?

2014. szept. 9. 09:40
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

nyilván, 10 éve csinálom.

A feltételekben próbáltam keresni összefüggéseket, de csak az maradt, hogy van 4 ismeretlenem. Tehát az eredmény csakis ebből a 4 számjegyű 5 * 37 * 191 * 1399 kombinációból állhat össze, más 4 jegyű kombináció nem létezik? Akkor értem, csak elsőre tűnt furcsának, mert nyilván elsőre az jut eszembe, hogy tonnányi ilyen kombináció létezik

2014. szept. 9. 10:38
 12/13 Koplárovics Béci ***** válasza:

"elsőre az jut eszembe, hogy tonnányi ilyen kombináció létezik"

Naná. Viszont ahhoz, hogy a lehetséges kombinációkat meghatározd, ahhoz kell az a matematikai ismeret, hogy ezt mi alapján tudod megcsinálni. Akkor elő kell jönnie a prímtényezős felbontásnak, ami jelen esetben meg is adja a megoldást. De nyilván ha más szám áll ott, akkor pl nem ennyire egyértelmű a dolog, de ez esetben nem is ez lenne a feladat. Annyi megjegyzés, hogy ettől a többi adat nem határozható meg egyértelműen, csak következtetni lehet rájuk.

2014. szept. 9. 11:00
 13/13 anonim ***** válasza:

Ez egy kifejezetten egyszerű feladat, kb azonnal a prímtényezős felbontás ugrik be.

Ha neked ez még ezek után is ennyire érthetetlen, akkor a programozást nem neked találták ki.

2014. szept. 9. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!