Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Emelt informatika érettségire...

Emelt informatika érettségire fel tudok készülni, ha most kezdek bele komolyabban tanulni?

Figyelt kérdés

Most vagyok 12. osztályos és eddig fizika faktra jártam, de meggondoltam magam és inkább szeretnék informatikából emelt érettségit tenni. Még jövőhéten lehet kérvényezni a fakultáció váltást, ezért át tudnák menni informatika faktra is.

Az eddigi tudásom most jelenleg:

- 2013-as Word elég jól megy, középszintű feladatokat meg tudok oldani

- Excel-t tavaly használtam utoljára, szerintem csak fel kéne eleveníteni a tudásom

- Prezentáció készítés és grafika: a prezentáció készítéssel nem volt gond eddig, a grafika pedig nem tudom, hogy pontosan mit foglal magába emelt érettségin, örülnék, ha valaki felvilágosítana :)

- Weblapkészítés: eddig nagyobb ismereteim nincsenek ezzel kapcsolatban. 8. osztályos koromban nyertem egy weblapkészítő versenyt, amit a PC World hirdetett ki, de az a weblap nagyon kezdetleges volt és szerintem csak azért nyertem, mert nagyon kevés jelentkező volt.

Egy középszintű feladatott csináltunk tavaly informatika órán, azt a Kompozer nevű programmal meg tudtam oldani egyedül is.

Kérésre belinkelem a weboldalt, ha megtalálom.

-Adatbázis-kezelés: még semmilyen ismeretem sincs felőle, csak annyit hallottam a tanároktól, hogy nehéz.

Idén ezt fogjuk tanulni informatika órán.

-Programozás: 11. osztályban egész évben Pascal-t tanultunk. Idén a C++ nyelvvel foglalkozunk.

Nyáron egyedül elkezdtem tanulni a JAVA SE nyelvet és elég jól haladtam vele.

A programozással nem volt gondom eddig.

Pascalban a tudásom: tömbhasználat, rekordtípusok, alprogramok (procedure, function) és szöveges állományok kezelése. Ennyi jutott hirtelen eszembe.

A szöveges állománykezelésig JAVA-ban is eljutottam.

Még a végén felsorolom az általam ismert programokat az érettségin használhatóak listájából.

(Itt az összes: [link] )

Ezek közül ismerem:

Windows 7

MS Office 2013

Gimp és kicsit a PhotoShop

Kompozer

Free Pascal

Java SE

2014. szept. 5. 16:44
 1/3 anonim ***** válasza:
120-ból 45 pont a programozás, ha abból jó vagy, menni fog. Nézd meg az oktatas.hu-n az eddigi feladatsorokat, hogy meg tudnád-e csinálni. Az adatbázis-kezelést meg lehet tanulni ennyi idő alatt.
2014. szept. 5. 18:39
 2/3 anonim ***** válasza:

Ja és szerintem elég szép, amit felírtál programozásból, azzal mennie kell. És tudnék, nem tudnák.

Előző

2014. szept. 5. 18:40
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! Remélem sikerülni fog.

Elnézést a helyesírási hibáért. Figyelni szoktam rá, hogy minél helyesebben írjak, de ez mégis becsúszott. :)

2014. szept. 5. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!