Hogy készüljek fel informatika szóbeli érettségire?
Figyelt kérdés
Hiába tanulom, olvasom úgy érzem, nem fogom tudni megtanulni csütörtökig. Keverni fogok mindent stb.
Olyan lehetetlennek tűnik megtanulni.. valami tipp?
2013. jún. 15. 19:42
1/8 A kérdező kommentje:
puskázási lehetőség? 50percig irhatom csak lesz valami időm puskázásra...
2013. jún. 15. 19:43
2/8 anonim válasza:
Ne megtanulni akard mert az már úgysem fog menni. Az a lényeg, hogy akármit húzol tudj róla mondani valamit. A többit már kihúzzák belőled.
3/8 Sidel válasza:
Az első kommentelőre ne hallgass. Csütörtökig játszva meg lehet tanulni. Puskázást nem javasolnám. Elég gáz, ha már valaki olyan egyszerű tárgyat se tud puskázás nélkül végig csinálni, mint az info. Tipp, kapcsold ki a gépet, a mobilodat vidd messze magadtól, a tévét is kapcsold ki. Tűzz ki magad elé egy célt. Pl. hogy mostantól mindennap megtanulsz 3-4-5 tételt és tarts ki a döntésed mellett. Honnan tudod, hogy megy e egy tétel? Én leszoktam magamnak írni. Hosszadalmas, de rájössz, hogy mi az ami kevésbé megy.
4/8 anonim válasza:
Ne puskázz, mert kivágnak a vizsgáról. Meg am. infón ez gáz is lenne. :) Megtudod tanulni simán. Ügyes leszel! Olvasgasd sokat, gondolj arra 1 tételnél, hogy te mit és hogyan szoktál/szoktad csinálni a gépen, te melyiket használod, stb. Gondold át. A vizsgadrukk miatt érzed, hogy semmit nem tudsz. Meglátod, ha bemész a terembe és kihúzod a tételt puff nagyon sok minden az eszedbe fog jutni. Nekem az infó tavaly megvolt (én is ideges voltam és 100%-os lett a szóbelim), most jön a többi. Nekem még 1 hetem van és én is félek. Sok sikert! :)
5/8 A kérdező kommentje:
Itt nem az a gond, hogy nem tudom, hogy az egér hogy müködik vagy miből áll a szg. mi az a CPU stb, hanem hogy a tételen belül nem fogom tudni megjegyezni, hogy miről kellesz majd beszélnem és csak ez zavar.. Tanulni pedig hiába tanulom, mert tudok minden egyes szót benne.. De érzem, hogy nem fog eszembe jutni semmi...
2013. jún. 17. 09:15
6/8 anonim válasza:
Tudni fogod, hogy miről beszélj. Nem olyan lesz, hogy kihúzod a tétel címét és dolgozd ki. Lesznek hozzá kérdések is, amik alapján tudni fogod, miről kell beszélned. Pl. nekem az első tétel így néz ki:
1. A kommunikáció
A kommunikáció és általános modellje. (Forrás, kódolás, csatorna, dekódolás, nyelő.) Az információ fogalma. A redundancia fogalma. Információs és kommunikációs rendszerek. (Személyes kommunikáció és tömegkommunikáció: beszélgetés, telefon, e-mail, csevegés. Egy és kétirányú kommunikáció.) Zaj és zajvédelem.
Ha ezt csak felolvasom, szerintem már megvan a kettes:D
7/8 A kérdező kommentje:
jó már mindegy, sikerült :D 5ös
2013. jún. 20. 17:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!