Mennyibe kerülhet egy vonalkódos rendszer kiépítése belső használatra?
Jelmezkölcsönzőnk van, és jó volna kicsit felgyorsítani az adminisztrációt, h ne kelljen mindig annyit körmölni.
Tehát van egy jelmez, van rajta egy kártya, rá van írva a kölcsönzési meg letéti díja, meg egy vonalkód.
Odahozza hozzám a jelmezt én a vonalkódot megcsippantom, és nekem kiírja a jelmez megnevezését, mennyi a kölcsönzési díja, ill. h mely dátumokra van már lefoglalva, ki viszi ki mikor.
Tehát egy ilyen belső adatbázisnak használva mennyibe kerülne egy ilyen vonalkódosdi bevezetése?
Egy használható vonalkódolvasó kb 20 ezer forint. Van olcsóbb is lézeresben, de azok vacakok. Mi most Datalogic QW2100-akat használunk a cégünknél, de nagyon jók.
Ezen kívül kell egy adatbázis kezelő program. Elvileg bármilyen megfelel, mivel az olvasó billentyűzetként működik és be lehet állítani, hogy az olvasás után "üssön" entert, vagyis a kódot nem csak beolvassa, azonnal feldolgozásra kerül. Neked megfelel az access is, vagy írathatsz egy programot valakivel. Ilyen szintű programot megír neked egy programozásban jártas felsőbb éves főiskolás, vagy műszaki középiskolás, okj-s programozó, illetve akár egy régi, dos-os adatbázis kezelő is megteszi, amire már nem érvényesek a szerzői jogok, akkor az ingyen van. A lényeg, hogy képes legyél egyedül karbantartani az adatbázist, hogy azért később ne kelljen fizetni senkinek.
Így, ahogy az előző írja. Neked, vagy valakinek a családból kell megcsinálni, akár excel-ben, vagy valamilyen ingyenes adatbázis kezelőben. Fogadsz valakit, aki megtanítja neked. Egy vonalkód matricát 3-5 forintért nyomtatnak.
Annyit kérdezek még a tisztánlátás érdekében, hogy hány darab kölcsönzendő jelmezetek van?
Egy telephely van, egyetlen helyen kölcsönöztök?
Még annyit kérdeznék (#2-es vagyok), hogy van-e egy rendes leltár?
Tehát pl.
Rendőrjelmez - 110 cm méretre - 5éves fiúnak - vadi új - 5 db
Varázsló jelmez - M-es felnőttnek - kölcsönzött már 10 alkalommal - 1 db
stb. Szóval van-e leltár, illetve mit tartotok nyilván a jelmezekről és hány darab van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!