Mennyibe kerül egy windows 7 telepítő CD?
DVD -n van nem CD-n.
A legolcsóbb a 32-bites vagy 64-bites Home Premium OEM változata. Olyan 24-30 eFt körül mozog az ára.
Annyiba kerül amennyit mondtam. És nem jellemző, hogy drasztikusan leviszik a árát. Egyszer láttam 20 ezer alatt Windows -t, és az is a bukott Windows Vista volt.
Nem csoda tehát, hogy a magyar lakosság túlnyomó többsége még mindig a "könnyebb utat" választja. Nem igazán a magyar rabszolga fizetésekhez van méretezve az ára sajnos.
Szerintem meg elég furcsa. 150-200 ezer van gépre, 25 meg nincs a Windows-ra? Ezt nehéz elképzelni. Főleg úgy, hogy nem kell havonta megvenni, és vagy 10 évig fogod használni. Tehát éves szinten mondjuk 2000 ft körül jön ki. Sok?
És lehet, hogy sokaknak nem fog tetszeni, de a "csóróság" nem jogosít fel arra, hogy lopj. Semmit. Kenyeret sem és szoftvert sem, főleg ez utóbbira nem vagy rászorulva.
Hát ez a tíz év nem biztos hogy igaz, mert ennyiért még csak csak egy sz@r OEM verziót kapsz. A dobozos ennek a duplája.
És azt se igazán tudom, honnan veszed, hogy átlagba 200 eFt -os szaladgálnak az emberek. Akkor te nem ismered, az elszegényedett vidéki réteget biztos. Olyan gépeket hoznak hozzám javítani, hogy 5 eFt -ot nem ér. És akkor mondjam nekik, hogy vegyék meg a 25 eFt -os Windows -t? Többet sosem látnám őket, az biztos. Az pedig nekem se igazán érdekem. Egyszer javasoltam Linux -ot, belement az ipse. De 2 hét után visszahozta, hogy ő nem idesegíti magát vele többet, rakjam vissza a Windows -t. Sajnos a Linux világába még mindig csak magunk fajta szakemberek igazadnak el igazán.
És mivel a Windows -t a hülye is meg tudja tanulni, így adja magát.
Abban teljesen egyetértek veled, hogy ez lopás. De mégsem így fogják fel az emberek. Ami kikerülhető, azt ki is kerülik. Nem fognak erre fordítani egy vasat se, mikor hónapról hónapra élnek a kis rabszolga bérükből. Úgy vannak vele, hogy régen se szólt hozzájuk a kutya se ha megvették a kétkazettás másoló magnót, és lemásolták az akkor még semmilyen másolás védelmet nem ismerő műsoros kazettát. Akkor nem volt bűn, most meg az? Meg ott volt régen a Commodre 64, még ha akartál volna se tudtál volna Magyarországon szoftvert venni hozzá. 5% -a sem volt elérhető annak a kínálatnak, amit ABC turbóval tömörített formába behoztak a kalózok.
Szóval még nem lesznek igazi felelősségre vonások, addig nem hagynak fel ezzel az emberek.
A vásárlási kedvet meg ezekkel az árakkal nem fogják meghozni az biztos. Sokszor csak marom magam, mikor a 10 éve svédbe élő volt osztálytársam dicsekszik skype -on, hogy mit újított be és mennyiért. Bakker, 20-30 % -al olcsóbban vesz meg új megjelenésű játékokat, egy olyan k*b*szott országba, ahol a minimálbéres takarítónő is 10-szeresét keresi meg az itteni átlagfizetésnek. Na ilyenkor megy fel bennem igazán a pumpa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!