Linuxosok! Erre megoldást?
Figyelt kérdés
Linux mint 17-et használok, már be is laktam a rendszert. Viszont egy régebbi játszós vinyóra telepítettem, ami eléggé lassú. Ezt akarom átrakni egy 500 gb-os lemez 50 gb-os partíciójára, gondolom arra fel kell telepítenem újra a linuxot, de szeretném hogy a beállításaim és a programjaim megmaradjanak.2014. aug. 17. 09:12
1/10 anonim válasza:
Szóval egy másik vinyóra akarod átrakni a rendszeret, a beálításokkal, stb? Az nem fog menni.
2/10 anonim válasza:
De menni fog. Átmásolsz minden fájlt, ha változott a partíciók sorrendje vagy kialakítása, akkor átírod az /etc/fstab-ot, végül vagy a működő rendszerről vagy egy live lemebztől telepíted a GRUB-ot.
3/10 Z0lcsi válasza:
én tuti inkább újraraknám. de persze lehet, hogy az előző hozzászóló jót mondott.
4/10 kovpet válasza:
Partícionálsz, fájlrendszert csinálsz rá, rsync a fájlok, boot loadert telepítesz, a mount pointokat megcsinálod (UUID vagy device név) és kész.
Backupod legyen, mert könnyű elszúrni. :)
5/10 anonim válasza:
Egyébként azt is megcsinálhatod, hogy újratelepíted. Úgy is megőrizhetsz minden beállításodat, csak a home könyvtáradból másolj át minden fájlt. A dpkg segítségével pedig exportálhatod a telepített csomagok listáját, amiket az új gépen egy mozdulattal újra feltelepíthetsz.
6/10 A kérdező kommentje:
Na ez az exportálás, az meg hogyan?
2014. aug. 17. 11:00
7/10 kovpet válasza:
--get-selections
Meg majd kell a --set-selections is.
De szerintem a sima másolás egyszerűbb lenne.
8/10 A kérdező kommentje:
Hát nem lett az igazi, google chrome, meg se nyekken, na meg a másik lemezen a d meghajtót is egy az egyben a magáévá tette, továbbá a cairo dokk se működik.
2014. aug. 17. 15:35
10/10 A kérdező kommentje:
Tom Benko! Röviden, elbalfszkodtam, de mindegy semmi extra nem volt rajta.
Phraan!
Amúgy már működik a rendszer, úgy ahogy akartam, kösz az infót.
2014. aug. 19. 16:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!