Melyiket ajánjátok apple laptopot vagy windows laptopot?
Ha villogni akarsz akkor alma. Ha normálisan használni akkor windows.
2014. aug. 14. 20:59
Ha sok pénzed van (és megszeretnéd mutatni) vehetsz apple terméket is.
30-40% drágább mint hasonló minőségű és teljesítményű más gyártójú eszköz.
Én személy szerint egy közép szintű Lenovo -t, és Linux rendszert használok.
2014. aug. 14. 21:00
Programozni nem fogsz tudni Apple gépen, úgy mint Windows alatt legalábbis semmiképp. Ráadásul egy csomó fájlt sem fogsz tudni megnyitni OSX-en (vagy mi épp most az oprendszerjük neve), pl. telepítőket doksikat. Elég neked egy sima belépő Windowsos laptop 100-120.000-ért, csak az összeszerelési minősége legyen jó - bár nem értem, hogy középiskolába egyáltalán minek laptop, még kollégistáknak sem nagyon hiszem hogy létszükséglet lenne.
2014. aug. 14. 21:02
Ha van rá pénzed, csakis apple gépet vegyél.
Nem lesz gondod többet a vírusokkal, kémprogramokkal, random fagyásokkal, lassulásokkal.
Utolsó: nagyon érthetsz a mac-ekhez, ha még az oprendszer nevében sem vagy biztos, ugyanakkor mégis elég sarkos véleményt tudsz formálni..
Milyen fájlt nem lehet megnyitni OSX alatt?:) Milyen telepítőket, doksikat? Az oprendszer natívan olvas és ír dokumentumokat, pdf-eket, sőt, utóbbit még írni is tud meg exportálni.. röhej vagy.
2014. aug. 15. 07:50
5/13 A kérdező kommentje:
hát igen az utolso nak adok igazat én nem azért akarok apple laptopot hogy vilogjak velle hanem szoktam olvasni kérdéseket és ott olvalom hogy mennyire jó de az összes ismerösöm windows-t mod pár az iphone 5s re is azt monták hogy szar én még is vettem most meg már mindenki olyat akar mert látják milyen jó telefon
6/13 A kérdező kommentje:
A telefonokat nem értem... Mármint mi kerül olyan sokba.
Egy teflonnal telefonálni kell, a többire ott a táblagép.
Apple rendszerén nem fogsz néhány windows programra alternatívát találni és futtatni, ami pl. programozásnál kellhet, és ez hátrányosan érinthet.
Persze mint a legtöbb ilyen almás, te is dolgozhatsz virtuális rendszeren, pl. vBox -ba.
De ugye ennek megvannak a hátrányai és korlátai...
Gondold át alaposan, mire fogod használni.
2014. aug. 15. 09:19
#4, 100%.
A többieket minősíti, hogy lepontozták, pedig amit ír teljesen igaz. Össze sem hasonlítható stabilitásban (sem) az OSX és a Windows.
Elkérik az árát ez tény, viszont elég korrekten adják hozzá az új szoftvert évente (ellenben a Microsoft-tal).
2014. aug. 15. 13:10
Az irigysėg tipikus megnyilvánulása, hogy aki Apple terméket vesz, az csak villogni akar. Webfejlesztőként van windowsos, androidos eszközöm is, és nem mindenkinél a presztízs az elsődleges szempont, valóban minőségi cuccok, nem kell vírusokkal, driverekkel vacakolni. Az pedig hülyeség, hogy nem lehet rajta programozni, nyilvàn ha kifejezetten Windowsra írsz programot, akkor érdemes az alatt, de pl ha Apple eszközökre fejlesztenél, ahhoz bizony Apple kell. Webesként szàmomra pedig 8, hogy Linux, os-x vagy Windows, minden platformon érhetőek el ingyenes fejlesztőeszközök és grafikai programok is. Kérdező szàmodra iskolához szerintem elég egy windowsos laptop, mivel az iskolàkban leginkàbb Windows alapú gépeken oktatnak és tanulàskor célszerű ugyanolyan gépen, szoftveren gyakorolni. A windowst azért mondják jobbnak az ismerőseid, mert az van (még) jobban elterjedve, azt ismerik... Ha Linuxon nőttek volna fel, akkor a Wint fikázzák... na meg ha a letorrentezett illegàl játèkokat püfölik egész nap, akkor annak tényleg nem való Apple.
2014. aug. 16. 08:46
Nyílván egy 13 éves gyereknek marhára szükség van egy Apple gépre. No nem a szolgáltatásai, hanem a felár miatt mondom...akkor már inkább tényleg Linux, az az, ami ténylegesen 0 forintos O.P. rendszer.
2014. aug. 16. 11:21
Kapcsolódó kérdések: