Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nem kapcsol be a macbook...

Nem kapcsol be a macbook white-om, de nem tudom miért. Valami ötlet?

Figyelt kérdés
Mostanában elég gyakran befagyott, tegnap is ez volt, szóval gondoltam ujrainditom. Amikor azonban be akartam kapcsolni nem indult be, vagyis csak odáig jutottam amikor bekapcsolod és egy pillanatra szürke a hátér (utánna jön az hogy be kell jelentkezned a fiókodba, tudjátok). Na most itt ragad le és kijön egy mappa jel amiben egy kérdőjel villog. Hozzá nem értő lányként fogalmam sincs mihez kezdjek vele, de bármi értelmes tanácsot örömmel fogadok.

2014. aug. 14. 12:27
 1/9 anonim ***** válasza:

Vidd márka szervizbe.

Elsőre úgy tűnik össze cinálta magát, és nem talál rendszer számára fontos fájlokat.

Véletlen, nem volt leejtve valamikor!?

2014. aug. 14. 12:37
 2/9 anonim ***** válasza:
(Ja'h amúgy recovery módba kell indítani, csak félő hogy elvesznek számodra fontos dolgok, így nem ajánlom a kísérletezést.)
2014. aug. 14. 12:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Pár hónapja leejtettem ha az számít... de attól még működött szóval nem értem.
2014. aug. 14. 13:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Igen, számít.

Ejtés esetén sérül(het) a merevlemez.

Ha azonnal nem is okoz problémát, mert a lemez olyan része sérült amit épp nem használt, akkor észre sem lehet venni.

Viszont mikor egy program, használná, azaz írna a sérült részre, a gép befagy.

Most olyan helyzetbe vagy, hogy a rendszer indításához fontos fájl került volna oda, így az elveszett, és most nem tud elindulni.

Szóval, viheted szervizbe ahol cserélik a háttértárolót.

És remélhetőleg felraknak rá neked egy működő rendszert.

2014. aug. 14. 14:15
 5/9 A kérdező kommentje:
Fu, hat koszonom. Ne nezz hulyenek tenyleg nem ertek hozza, de a gepen kivul mast is be kell vinnem? Valami papirt (mert az nem hiszem hogy meflenne)?
2014. aug. 14. 15:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha még garanciális akkor igen, bár nem hiszem hogy ilyen esetekre él a garancia. Egykisebb vagyont mindenképpen vigyél magaddal. :)
2014. aug. 14. 15:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Venni kell bele egy új winchestert.

Kb 12-13000Ft-ért kapsz is.

Az adatokat nem biztos, hogy le lehet menteni, de szinte tuti az a baja.

Telepítő DVD-ről még lehetne futtatni egy disk utility-t és ellenőrizni a winchester állapotát. De ha leejtetted, akkor szinte 100%, hogy az ment tönkre.

Legalább működés közben esett le? Vagy legalábbis alvó módban?

2014. aug. 14. 16:51
 8/9 A kérdező kommentje:
Mukodes kozben a hangszoro tonkre is ment, azota csak fulhallgatoval tudok filmet nezni vagy barmi....
2014. aug. 14. 17:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Mondjuk úgysincs ilyan jó minőségű hangszórója. :)
2014. aug. 15. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!