Miért kerül 2x annyiba egy ócska szkenner, mint egy multifunkciós készülék?
Ez nem is elképzelhetetlen, simán kinézem ezt a mocskos húzást a gyártókból. De benézték, mert én pont nem az a fajta vagyok, aki nyomtatni fog. :D Persze tudom, egy emberként ez semmi.
Köszi a választ. :) Zőőőd kéz!
Van azért különbség a "csak" szkenner, és a multifunkciósba beleépített között. A különálló masinák általában többet tudnak, minimum, hogy van valamilyen szintű negatív vagy dia film szkennelési lehetőség is, ami a multiknál legtöbbször nincs. Általában a minőségük között is van eltérés, a lapszkennerek sokszor lényegesen jobb felbontással rendelkeznek. Néha a sebesség sem elhanyagolható. Bár ez a két utóbbi egyre inkább javul a multifunkciósoknál is.
Ami még árkülönbséghez vezet: a multis masinának is egy tápegysége van, pedig lényegében két készülék (szkenner és nyomtató), tehát egy tápegység meg van spórolva.
Persze az sem utolsó szempont a gyártók részéről, amiről előttem is szó volt, vagyis a kellékanyag vásárlása (vagyis eladása, részükről) az igazi üzlet, maga a készülék kedvező ára csak csábítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!