Win 98 vs 2000 vs xp vs vista vs 7 vs 8 vs 8.1. Melyik a legjobb?
Azon hosszasan lehetne vitatkozni, hogy melyik jobb, melyik rosszabb, de ízlések és pofonok különböznek.
Én is a 3.x-el kezdtem anno, annál sokkal jobb és kényelmesebb volt a 95. Aztán jött a 98, rájöttem, mennyivel kényelmesebb, és többet tud. Persze voltak hibái, hogy csak a nagyon jellemző, gyakori kékhalált említsem.
Amikor megjelent az XP, először ódzkodtam tőle, nehezen szántam rá magamat a váltásra. A végén annyira megkedveletem (és főleg kiismertem), hogy két régebbi gépemen még most is az van, nem is fogom lecserélni (máshol már kifejtettem, hogy miért).
A Wistával nagyon nem voltam megelégedve, a Win 7 jóval sikerültebb volt, szerintem.
A Win 8 megjelenésekor hamarosan kipróbáltam, hát... nem voltam elragadtatva vele. A 8.1 egy fokkal jobb, de elég nehéz megszokni, arról nem is beszélve, hogy egy csomó régebbi, de még használható szoftvert és hardvert egyszerűen nem lehet vele használni. Viszont, mivel új, céges gépemen 8.1 van, kénytelen vagyok azt használni. Elég furcsa és szokatlan, sok mindent elég nehéz megtalálni, bár most már kezdem kiismerni. Az tény, hogy eddig ez tűnik a leggyorsabbnak, bár ezt a komoly hardverháttér is okozhatja.
Viszont, tetszik-nem tetszik, előbb-utóbb erre leszünk rákényszerülve, mert nemsokára már csak ezekhez (egy darabig még a 7-hez is) lesz támogatás az új hardverekben és szoftverekben.
Állítólag 2015 április-szeptember között várható a Win 9 megjelenése, arra nagyon kíváncsi leszek.
Annyit azért nem árt megjegyezni, hogy ez a nagy "fejlődés" tulajdonképpen valójában kizárólag üzleti érdek, de nem sokat tehetünk ellene.
Vannak ugyan bizonyos alternatívák (ingyenes oprendszerek, stb.) de ez nem igazán járható út sok területen, emiatt rá vagyunk kényszerítve a "fejlődésre".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!