Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik alkatrészt vegyem meg...

Melyik alkatrészt vegyem meg előbb?

Figyelt kérdés

Nos egy VGA-t, és egy kb. annak megfelelő teljesítményű CPU-t vennék.

Viszont az a baj hogy csak az egyikre van meg a pénz, tehát vagy VGAt veszet 40K-ért vagy a procit 27K-ért, és nem tudom eldönteni hogy melyiket kellene.

----------------------------------------------------------

A kiszemelt VGA egy Sapphire R7 265.

Tudom hogy még 2K forintot hozzácsapok és akkor R9 270, de arról nagyon sok negatív dolgot hallottam, nem úgy mint az R9 270X-ről, de ha még azt a 10K plusz pénzt összegyűjteném a 270X-re, akkor az meg csak porosodna, mert a mostani CPU egy rakat f^s ahhoz a VGAhoz.

A kiszemelt CPU egy Intel Core i3-3250.

Vagy ellenkező esetben megveszem a procit amit kinéztem, de akkor meg a mostani VGA egy harmatos lepke puki ehhez a procihoz.

Alaplapot pedig nem szeretnék cserélni, csak ezt a két alkatrészt, hogy egy ideig ne legyen problémám a játékokkal amiket játszok, és addig is gyűjtöm a pénzt, a következő gépre, ami esetleg 2011-es foglalat lehetne, de ez mint tudjuk csak elmélkedés, mert ki tudja mi lesz majd a jó az évek múltán....

A mostani konfig:

-Intel Pentium G840 2,80GHz

-ASrock B75M alaplap

-nVidia GeForce GTS250 512MB

-4GB Corsair XMS3 1600MHz RAM

-Samsung SP2004C 200GB HDD + Western Digital WD5000AZRX 500GB HDD

-600Wattos táp (a márkáját elfelejtettem, de holnapra leírom, ha valaki kérné, de elméletileg ki is kell adnia azt a 600Wattot, mert 470-ig már megterheltük, egy régebbi konfiggal, és semmi baj nem volt, remélem ezt nem kell majd cserélni, és ha meg lehet oldani anélkül, akkor viszont mire figyeljek oda? Hogy hány amper megy a 12Vos ágon vagy micsoda? bocsánat de ebben a tápos kérdésben még nem vagyok otthon.)

A játékok amikkel játszok:

-Warface

-CoD 1.1

-AC4BF

-Dirt3

-GTA4

-Euro Truck Simulator 2

-Next Car Game

-Minecraft (ezt is csak multiban haverral, unaloműzésnek)

-Loadout

-Spore

-SW TheForceUnleashed 1-2

naggyából ennyi.

2014. aug. 3. 20:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Procit veszel:

- a gép gyorsabb lesz,

- a játékok kinézete nem javul

VGA-t veszel:

- a gép nem lesz gyorsabb

- a játékok kinézete sem javítható drasztikusan

2014. aug. 3. 22:28
 2/4 A kérdező kommentje:

Eldöntöttem hogy procit veszek, de nem az i3 3250et.

Ismerősöm rábeszélt egy i5re, és én a 3570 mellett döntöttem.

Az jó proci lenne?

A későbbiekben veszem majd a VGA-t, de milyen VGA dukálna mellé?

2014. aug. 4. 16:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Semmiképp sem a GTS250 :D Természetesen nVidia, és annyiért, amennyit rászánsz. Minél drágább a kártya, annál jobb a minősége. Csak ha kiszúrtál egyet, akkor olvass utána, hogy milyen. Ha van attól pl kicsivel drágább, akkor keress rá arra is, és ha jobb, akkor inkább azt vedd.
2014. aug. 5. 01:01
 4/4 A kérdező kommentje:
A GTS250 a mostani konfigba van, de eldöntöttem, hogy egy processzort veszek inkább, de nem i3at hanem i5öt.
2014. aug. 5. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!