Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám a képet méretará...

Edward Cullen ® kérdése:

Hogyan tudnám a képet méretarányosan kinyomtatni?

Figyelt kérdés
Szerkesztettem egy képet paintel. Szemmértékre csináltam, vonalzóval is megmértem. MM pontosságra ugyanúgy kéne nekem a kép mint ahogy a paint megjeleníti a monitoromon. Viszont amikor kinyomtatnám a nyomtató túl nagy méretbe nyomtatja. Photoshopba téve meg túl kicsi lesz és abnormálisan kicsi a photoshop cm skálájához képest. Szóval ahogy a paint megjeleníti nekem, pontosan az a méret kéne a valóságban is. Ui: a windows kép megjelenítő ugyanúgy jeleníti meg mint a paint, de azzal se tudom normálisan kinyomtatni. :(

2014. aug. 1. 13:50
 1/1 anonim ***** válasza:

Ez jó :D "vonalzóval is megmértem"...jót nevettem, köszi, kellett így fél 1-kor :D

Nos a képernyőn megjelenő dolgokat nem igazán lehet valós eszközökkel lemérni. Most én lemértem neked ez a szövegdobozt, pontosan 4 centi. De ha ránagyítok, akkor már 4,4 centi lesz, ami nekem pont jó. Viszont ha kinyomtatom, mégis 4 centisnek fogja kinyomtatni.

Szóval nyugodtan hidd el azt, amit a photoshop mutat. Van benne olyan opció, ahol kifejezetten megtudod adni mm pontosan, hogy mekkora legyen a kép. Azzal állítsd be, és úgy nyomtasd ki. Akkora lesz, amekkorát akarsz.

2014. aug. 2. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!