Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mért nem tudok belépni routere...

Monika25 kérdése:

Mért nem tudok belépni routerem menüjébe?

Figyelt kérdés

Adott egy Siemens SL2-141 wifi router de nem tudok belépni a menübe.

Ip címet próbálgattam de nem fogadja el aki tud kérem segítsen nekem!

2014. júl. 23. 12:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Bocsi ha értetlenül írok nem értek hozzá:)

Van ugye ezt a wifis modem párom pc-jéről szoktam netezni de van egy laptopom .Azt szerettem volna hogy wifizhessek róla.

Belehet ezt kötni párom modemjéhez h én is netezzek sajátomon?

2014. júl. 23. 14:34
 12/15 anonim ***** válasza:

Na végre!

tehát van egy saját laptopod amin van wifi

van egy asztali gép (a párodé) ami Ethernet kábellel össze van kötve a routerrel. Ezen a gépen van Internet

Ha összekötöd a laptopodat Ethernet kábellel te is , akkor egyből lesz internet a te laptopodon is.

De te wifivel szeretnél a laptopodról a routeren keresztül netezni.

tehát:

Ülj le a párod! gépe elé és kapcsold be.

Nyiss meg egy böngésző ablakot és írd be a címsorba:

192.168.1.1

Ha feljön egy bejelentkező ablak akkor a felhasználónévhez( user name) írd: admin

jelszóhoz(password) írd: admin

OK-zd le és benn is vagy a router beállításaiban.

(Ha a 192.168.1.1 IP címre nem jön be semmi próbálkozhatsz a 192.168.0.1 -el is. De van a router alján egy matrica, azon rajta vannak a belépési adatok)

2014. júl. 23. 14:42
 13/15 A kérdező kommentje:
nem fogadja el egyik ip cimet sem csak tölt de nem jön be semmi.
2014. júl. 23. 15:52
 14/15 anonim ***** válasza:

semmi gond

Ugyancsak a párod gépén a Start menü/Futtatás parancssorba írd be: cmd

nyomj egy Enter-t előjön egy fekete színű ablak , ez a Parancsor

írd be ebbe a fekete ablakba: ipconfig /all

Kidob egy csomó adatot, neked az Alapértelmezett átjáró után kiírt IP címet kell elolvasnod és elmondanod nekünk.

Ezzel tudsz majd belépni a routerbe

2014. júl. 23. 16:09
 15/15 P.O.C. ***** válasza:

Eleve ADSL modem-router, csak ADSL nethez használhatnád. Igen ám, de mivel a benne lévő modem Annex A szabványú, Magyarországon meg Annex B szabványt használnak, így ahhoz se tudod felhasználni. Ergo idehaza ez a modem-router max csak ajtótámasztónak jó, akár be tudsz lépni a webes admin felületére, akár nem.

Vegyél egy normális routert újonnan és megoldódik a problémád. Ezt meg add el alkatrész árba, a hardver aprón.

2014. júl. 23. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!