Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Digitális fénykép retusálás...

Digitális fénykép retusálás után előhivattam a képeket és nagyon kontrasztosak lettek, de miért és hogy tudom megoldani?

Figyelt kérdés
Photoshoppal beállitottam mindent, a képmérettől kezdve a szineket. RGB böl adobe 1997 re állitottam a kép szinkezelését, mindent úgy csináltam ahogy egy Scott Kelby könyvben olvastam. A fotóboltban azt mondták hogy a hozott anyagért nem vàllalnak felelősséget ezért nem tudtam mit csinálni ott helyben...mit tudtok tanácsolni, hogy hivassam elő a képeket?

2014. júl. 19. 20:15
 1/4 anonim ***** válasza:
A legtöbb labor nem Adobe RGB-re van kalibrálva. Ne konvertálgasd, sRGB-t használj, vagy inkább kérdezd meg milyen színprofilt használ a labor.
2014. júl. 19. 20:23
 2/4 A kérdező kommentje:
Oké. A méreteket konkrétan megadjam? Hány ppi megfelelő, vagy csak hadjam ahogy van? Az utcai fényképező automaták jók előhivni?
2014. júl. 19. 21:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Méretet nem piszkálnám és keresnék rendes labort ahol értenek is hozzá, nem csak felteszik a kezüket, hogy nem vállalnak felelősséget a hozott anyagért.

Hajrá!:)

2014. júl. 19. 22:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Legjobb volna, ha meg volna a gép színprofilja és arra tudnád előkészíteni a képeket, de még így is sok tényezőtől függ a minőség. Legjob egy igényes labort keresni, ahol korrigálják nagyítás előtt és hajlandók újra csinálni, ha nem megfelelő. Másik lehetőség, hogy előhívatsz egy pár teszt képet, akár színskálát, teszt ábrát és akkor tudod, hogy mennyire tér el a gép és tudod a képet ez alapján előkészíteni.
2014. júl. 20. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!