Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Laptop hűtőt szeretnék venni,...

Laptop hűtőt szeretnék venni, hogy kéne választanom?

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs, hogy mi alapon kéne választani hűtőt, mert nem tudom, hogy számít a laptop mérete, vagy akármi(Asus K72 Series) meg hogy milyet meg hol érdemes venni. El tudná valaki magyarázni hogy hogyan megy ez? (70 fokos a proci azért szeretnék hűtőt venni, bár nem tudom hogy mennyit segít rajta)

2014. júl. 18. 13:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem mindegy mikor 70 fokos. Ha alapállapotban, akkor ki kellene takarítani. Ha terhelés közben ennyi, akkor teljesen jó ez a hőfok.

Takarítás után, ha még mindig magas a hőfok, akkor esetleg hűtő, de én nem szoktam javasolni. Sokat úgy sem segít.

2014. júl. 18. 14:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Alapon olyan 55-60, de szeretnék hűtőt hozzá, csak még mindig nem tudom hogy számít e a méret vagy alap vetően hogy is van ez?
2014. júl. 18. 14:49
 3/6 anonim ***** válasza:

17.3"-os a laptop mérete, ekkora méretű hűtőt keress. Ennél kisebb nem jó, nagyobb meg nem hiszem, hogy van. Mivel a legelterjedtebb a 15.6"-os laptop, ezért a legtöbb hűtő amit a boltokban látsz, az gépedhez nem jó, mert kicsi.

Ha csak a hőfokok miatt szeretnél hűtőt, nem szükséges, teljesen jók az értékek. Ha már van fél-egy éves a laptop, egy takarítás sokkal többet jelent mint egy hűtő. Hiába megy max fordulaton a hűtőpad ventillátora, akkor sem tudja átpréselni a levegőt a szivacson, amivé össze tud állni a kosz a laptopban. A hűtőnél még nézd azt is, hogy ahonnan a laptopod szívja a friss levegőt, (általában alúlról), a hűtőpadon ott legyen vagy legyen oda helyezhető a ventillátor. Meg a csatlakozás, külön tápegysége van, vagy egy-két USB portot elfoglal.

2014. júl. 18. 15:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Okés, értem. Ki kéne takarítani, ez rendben van.. de hogyan? Vagyis hülye kérdés, bocsánat. Szereljem szét? Nem szeretnék elcseszni semmit sem, ezért félek az ilyenektől. Egyébként a laptop már 2-3 éves.
2014. júl. 18. 16:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Dehogy hülye kérdés. Inkább kérdezz, mint elronts valamit. Ha nem értesz hozzá, akkor ne szedd szét, de igen, ez volna az eljárás. Szétszedni, lerörölgetni, kifújkálni a port, a processzort újrapasztázni, majd összerakni. Ezt 1-2 évente minden számítógép esetén, legyen asztali vagy laptop, érdemes megtenni. Én a saját laptopom évente egyszer takarítom. Illetve az egyik évben kétszer kellett, mert nagyon kevés hűtőpasztát tettem a processzorra, így jobban melegedett mint kellett volna. Ez a helyzet akkor is, mikor már régóta nem volt takarítva egy laptop és kiszáradt az állandó melegtől a hűtőpaszta. Ha nem laksz messze megcsinálhatom, de úgy is messze laksz. Szervizben 2-8 ezer a takarítás.
2014. júl. 18. 16:27
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon kedves vagy de szerintem menni fog, láttam már és hogyan csinálják és van hozzá mindenem. Köszönöm még egyszer!:)
2014. júl. 18. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!