Laptop hűtőt szeretnék venni, hogy kéne választanom?
Figyelt kérdés
Fogalmam sincs, hogy mi alapon kéne választani hűtőt, mert nem tudom, hogy számít a laptop mérete, vagy akármi(Asus K72 Series) meg hogy milyet meg hol érdemes venni. El tudná valaki magyarázni hogy hogyan megy ez? (70 fokos a proci azért szeretnék hűtőt venni, bár nem tudom hogy mennyit segít rajta)
Nem mindegy mikor 70 fokos. Ha alapállapotban, akkor ki kellene takarítani. Ha terhelés közben ennyi, akkor teljesen jó ez a hőfok.
Takarítás után, ha még mindig magas a hőfok, akkor esetleg hűtő, de én nem szoktam javasolni. Sokat úgy sem segít.
2014. júl. 18. 14:20
2/6 A kérdező kommentje:
Alapon olyan 55-60, de szeretnék hűtőt hozzá, csak még mindig nem tudom hogy számít e a méret vagy alap vetően hogy is van ez?
2014. júl. 18. 14:49
3/6 anonim válasza:
17.3"-os a laptop mérete, ekkora méretű hűtőt keress. Ennél kisebb nem jó, nagyobb meg nem hiszem, hogy van. Mivel a legelterjedtebb a 15.6"-os laptop, ezért a legtöbb hűtő amit a boltokban látsz, az gépedhez nem jó, mert kicsi.
Ha csak a hőfokok miatt szeretnél hűtőt, nem szükséges, teljesen jók az értékek. Ha már van fél-egy éves a laptop, egy takarítás sokkal többet jelent mint egy hűtő. Hiába megy max fordulaton a hűtőpad ventillátora, akkor sem tudja átpréselni a levegőt a szivacson, amivé össze tud állni a kosz a laptopban. A hűtőnél még nézd azt is, hogy ahonnan a laptopod szívja a friss levegőt, (általában alúlról), a hűtőpadon ott legyen vagy legyen oda helyezhető a ventillátor. Meg a csatlakozás, külön tápegysége van, vagy egy-két USB portot elfoglal.
2014. júl. 18. 15:07
4/6 A kérdező kommentje:
Okés, értem. Ki kéne takarítani, ez rendben van.. de hogyan? Vagyis hülye kérdés, bocsánat. Szereljem szét? Nem szeretnék elcseszni semmit sem, ezért félek az ilyenektől. Egyébként a laptop már 2-3 éves.
2014. júl. 18. 16:01
5/6 anonim válasza:
Dehogy hülye kérdés. Inkább kérdezz, mint elronts valamit. Ha nem értesz hozzá, akkor ne szedd szét, de igen, ez volna az eljárás. Szétszedni, lerörölgetni, kifújkálni a port, a processzort újrapasztázni, majd összerakni. Ezt 1-2 évente minden számítógép esetén, legyen asztali vagy laptop, érdemes megtenni. Én a saját laptopom évente egyszer takarítom. Illetve az egyik évben kétszer kellett, mert nagyon kevés hűtőpasztát tettem a processzorra, így jobban melegedett mint kellett volna. Ez a helyzet akkor is, mikor már régóta nem volt takarítva egy laptop és kiszáradt az állandó melegtől a hűtőpaszta. Ha nem laksz messze megcsinálhatom, de úgy is messze laksz. Szervizben 2-8 ezer a takarítás.
2014. júl. 18. 16:27
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon kedves vagy de szerintem menni fog, láttam már és hogyan csinálják és van hozzá mindenem. Köszönöm még egyszer!:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!