Excelben szövegre kereső függvény?
Van egy 80 soros nyilvántartó táblázat, amiben fel van tüntetve egy alkatrésztípus (80 db) gyári számai, és abban van egy bizonyos elem, amit cserélni kell, ezt a 'Csere' szóval jelöltem a következő oszlopban. Van, amit nem kell cserélni, ezt 'OK' szóval jelöltem, ezeket lehetőleg ne számolja.
Tehát:
| -gyári szám- | Csere |
Az a kérdésem, hogy az Excelben milyen függvény lenne a legalkalmasabb arra, hogy megvizsgálja ezt a 80 sort, és amelyik sorban 'Csere' szót talál, azt kilistázza egy másik cellába?
Én ilyesmivel próbálkoznék:
Tegyül fel, A oszlopban vannak a gyáriszámok.
Ha jól értelmezem, bizonyos gyáriszám-részletre akarsz keresni.
Akkor B1-ben:
=SZÖVEG.KERES("keresett szöveg";A1)
Ez egy szám lesz, ha van benne, és csodálatos értékhiba, ha nincs benne. Így talán egyszerűbb kiszűrni a sorokat...
Olyasmire gondoltam, hogy (leegyszerűsítve) van ez a 80x2-es táblázat.
A oszlop: gyári számok.
B oszlop: Csere vagy OK.
Én a C1-es cellában, vagy attól lefelé szeretném, hogy kiírja CSAK azokat az A oszlopban szereplő egész gyári számokat (pl. 94098501) számokat, ami mellett (tehát a B oszlopban) szerepel a CSERE szó.
Ham indig ugyanúgy írod be, akkor így a legegyszerűbb:
C1:
=HA(B1="Csere";A1;"")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!