Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy tudom úgy telepíteni az...

Hogy tudom úgy telepíteni az Ubuntu-t hogy, csak az Ubuntu legyen rajta a számitógépen?

Figyelt kérdés
Windows XP van most a gépemen de rászeretném tenni az Ubuntu-t Úgy hogy csak az Ubuntu legyen rajta. Nem szeretnék használni se CD-t se Pendrive-ot. Hogy tudom úgy rátenni a Ubuntu-t?

2014. jún. 29. 19:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Úgy sehogy. Vagy Boot Pendrive vagy Boot CD (DVD).

Csak úgy vinyóról instalálni lehetetlen. Az olyan lenne, mint magad alatt vágni a fát.

2014. jún. 29. 19:21
 2/4 A kérdező kommentje:
akkor csak úgy lehet hogy rajta marad a Windows?
2014. jún. 29. 19:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Elsőnek igaza van.

Valamiről telepítened kell.

Leformázod a vinyót,és felrakod az Ubuntut.

2014. jún. 29. 19:24
 4/4 anonim ***** válasza:

Mindenképpen külső forrásból kell telepíteni (Pendrive/CD/DVD). De utána úgy alakítod ki a winchestert ahogy szeretnéd. Akár rajta is hagyhatod a wondows-t is, ha akarod. Linux (Ubuntu is linux) nem problémázik miatta, hogy van mellette egy másik Windows rendszer.

Csak ugye max 4 elsődleges partició lehet. Ha megakarod hagyni a Windows-t akkor sajnos ez egy kötelező felépítés:

- Windows rendszer számára fentartott 100MB-os (Primary)

- Windows C-je (Primary)

- Linux "/" gyökér rendszer (Primary)

- Swap (cserehely) (Primary) <-- linuxnak ez kötelező! Windows esetén ez a C-n foglalja a helyet, mint virtuális memória, avagy másnéven: lapozó fájl

És már logikait se tudsz létrehozni, mivel az is 1 Primary-t foglal le.

2014. jún. 29. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!