Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egy pdf vagy egy docx fájl...

Egy pdf vagy egy docx fájl visszadátumozása (szemináriumi dolgozat) ha a gép idő visszaállításával történik, akkor kiderülhet, hogy bele lett nyúlva utólagb?

Figyelt kérdés

Az van, hogy át kellene küldenem egy tanársegédnek egy szemináriumi dogát, és egy tesztet, a dolgozat docx és a teszt pdf.

Bele kellene nyúlnom, vissza kellene állítanom az időt pár nappal, hogy minden okés legyen.

Légyszi, segítsetek, ha most a gépemen beállítok egy régebbi időt, régebbi úrát, és úgy menti el (miután valami műveletet végeztem rajtuk), akkor nem bukhatok le, hogy igazából a dokumentumok később lettek csinálva és én változtattam a dátumozást?

Biztos módszer ez a dokumentumok idejének befolyásolására?

Ha nem, mit csinálhatok, ami biztosan segít?

2014. jún. 27. 06:37
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Van az a RECUVA program, amivel visszakereshető egy felüllírt fájl, valami olyasmit tud hogy számontartja az ideiglenes fájlokat, amiket az adott dokumentum készítése során végeztünk.

Ezzel esetleg ha vizsgálják, lebukohatok?

Segítene valamit, ha mondjuk az emailből kimenteném újra akkorra visszaálított dátummal a dokumentumokat?

2014. jún. 27. 07:45
 2/11 anonim ***** válasza:

Hát most PDF vagy DOCX nem mindegy. Amit te látsz TotalCommanderben-ben, az az utoljára módosított időpont.

De ha ezt mondjuk elküldöd valakinek emailben, akkor a kapott vélnek az akkori (mostani) időpont fog megjelenni, mivel akkor lett nála létrehozva.

Szóval az az időpont: Utoljára vagy Létrehozás időpontja.

Ha dokumentumban szeretnéd átírni (írott formált), akkor a DOCX az mit sem egyszerűbb: megnyitod, átírod, mented.

Míg PDF esetében kicsit bonyolultabb, mivel Adobe Acrobat vagy PDF valamilyen manipulátor kell hozzá.

2014. jún. 27. 07:49
 3/11 anonim ***** válasza:

RECUVA program egy fájl visszaállító program (törlés esetén). Nem olvastál utána...

Törlés úgy történik, hogy csak a címtartományból törli ki. Eredetileg a winchesteren még az adat ottmarad, csak nincs címe, hogy elérje. Így üresnek "látja". Majd mikor kell a hely, akkor ezeket az adatokat felülírja.

Nos ez a program, ezeket a törölt címtartományú adatokat szerzi vissza. Ennyi.

2014. jún. 27. 07:53
 4/11 A kérdező kommentje:

Húha, légyszi, segíts még egy kicsit :) most ezeket csináltam:

1. átállítottam a gépemen a dátumot június 10.re

2. az emailből lementettem a pdf fájlt

3. a pdfbe beleírtam a teszteredményeket

4. mentettem a változtatásokat

5. nekem most azt mutatja, hogy június 10.ei dátum az utolsó beavatkozás ideje

EZT le tudják ellenőrizni, hogy buheráltam a géppel, és igazából ma nyúltam bele utoljára, nem akkor?

(A Docxet ugyanezzel a módszerrel megcsináltam.)

2014. jún. 27. 08:04
 5/11 A kérdező kommentje:
Azért kell, mert át kell küldenem a tanárnak, és azt szeretném, hogy június 10 legyen benne az utolsó dátum, mert ha mai vagy tegnapi lenne, akkor késésben lennék.
2014. jún. 27. 08:05
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha átküldöd a tanárnak mondjuk ma, és ő holnap megnyitja, (ma van 27-e) akkor nála 28-át fog jelezni.

De akár ki is próbálhatod. Elküldöd magadnak emailben, és letöltöd. Majd megnézed mit ír.

2014. jún. 27. 08:09
 7/11 A kérdező kommentje:

Szerintem Te az email dátumára gondolsz!

Az emaildátum nem fontos, az lehet normál.

Én a dokumentum dátumára gondolok, hogy rámész az egérrel, és kimutatja, mikori a dokumentum.

2014. jún. 27. 08:34
 8/11 A kérdező kommentje:
Konkrétan: megnyitja emailt, és letölti belőle a dokumentumot, és ANNAK a dátumát nézi, hogy mikor volt a dokumentum előállítva - na akkor mit lát?
2014. jún. 27. 08:36
 9/11 A kérdező kommentje:

Azért megcsináltam, amit mondtál, és most már semmit sem értek: gyakorlatilag, tökmindegy, mit csinálok, mindig azzal a dátummal fog megjelenni az én dokumentumom az ő gépén, amilyen időpontban ő épp letölti azt az emailből?

Vagyis nem tudom akkor bebizonyítani, hogy korábban csináltam őket, mert a friss, általa történő megnyitáskori dátum (tehát ma kapja, akkor mai dátum) lesz?

2014. jún. 27. 08:44
 10/11 Lajos54 ***** válasza:

Egy pdf dokumentumra, ha rákattintasz jobb egérgombbal, majd kiválasztod a tulajdonságokat, akkor 3 adat jelenik meg:

Létrehozva

Módosítva

Hozzáférés

Persze ott vannak mellette az időpontok is. Lehet érdekes dolgot látni esetleg, mert például későbbi a létrehozás dátuma, mint a módosításé. Ez azért van, mert ez csak a fájlra vonatkozik, általánosságban. És itt a létrehozás dátuma azt jelöli, amikor felmásoltad a gépedre.

Van viszont egy külön fül, PDF. Itt a Pdf tulajdonságait láthatod, és ezek már valósabb adatok. Tehát a Létrehozás azt mutatja, amikor VALÓBAN létre lett hozva a PDF dokumentum, és ezt nem lehet egyszerűen módosítani. Tehát hiába van elállítva a dátum a gépeden, ez nem módosul.

Viszont a módosítás dátuma (már amennyiben van olyan programod, amivel tudsz PDF-formátumot módosítani, az lesz, amikor téylegesen módosítod. De mivel ezt máshonnét nem tudhatja, mint a számítógép belső órájából, itt az jelenik meg, amit a gép mutat.

Ezt utólag nem lehet kideríteni, hogy vals idő volt-e.

2014. jún. 27. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!