Rendszergazdának kell programoznia?
A programozás nekem nagyon nem megy, h*lye vagyok hozzá.
Tehát egy vállalati rendszergazdának kell tudni akár CSEKÉY szintű programozást?
Így jó pár év tapasztalattal - ~ 30 - azt tudom mondani, hogy 'sima' rendszergazdai tudással besz@rsz egy nagyobb cégnél.
Ez több dologból tevődik össze:
a felhasználók utálni fognak mert nem tudsz nekik mindenben segíteni,
a fönököd sem fog szeretni, ha nem tudsz neki megoldani egy 'egyszerű' dolgot,
.....
Egy alapszintű,általad említett 'CSEKÉLY' tudás kell !
:( akkor lehet jegelnem kéne ezt a dolgot.
Azért köszi a válaszokat!
"Ahhoz, hogy szakmai tapasztalatom legyen, dolgoznom kell valahol rendszergazdaként, nem?"
Nem. Elvetemültnek kell lenned. Amolyan hacker lelkületű őrültnek. Hacker alatt természetesen nem a borsmagazin-féle jelentést kell érteni, hanem a klasszikus, "bütykölgetős ember" értelmet érdemes megtalálni benne. Bulvárosan "white hat hacker", ha érted mire gondolok. Ezek az arcok ezzel kelnek, ezzel fekszenek. Ugyanaz nekik az IT körüliség, mint zenei kedvenceinknek a jammelés. Egész embert kíván. Ezer százalék, hogy meg fogod találni magad valamiben ugyanennyire, ha piszkosul csökönyösen próbálgatsz ki sorban minden létező szakot, szakmát és egyéb pénzkereső tevékenységet, olyat is, amit sose csinálnál szerinted. Nem ritka, hogy később kiderül, hogy ott az egyetlen dolog, amit bármikor csinálnál, pénz tökmindegy, mert "úgy maradtál", véged van. És sokszor egészen meglepő dolgok. Látsz pl. elhivatott tanárt (ő bizonyítottan nem a pénz miatt törekszik a tökélyre), de elhivatott adóellenőrt is (sajnos), meg elhivatott fakitermelőt is. Valószínűleg ők se kezdték nagyon hamar tervezni, hogy ez lesz, és mégis ott teljesednek ki: nem dolgoznak munka közben, hanem nekik élet az is, pont mint a szabad idő.
Rendőrségen - is - dolgoztam kisebb, nagyobb helyeken :). Egy kisebb helyen elvárják, hogy a rendszergazda mindenhez értsen, hardware, software :) Nagyon helyen mint pl. a főkapitányság volt külön aki a csak javítással, karbantartással foglalkozott, volt aki kimondottan az adatbázisokhoz értett,stb.... Kisebb helyeken neked kellett mindent egy személyben megoldani. Az utolsó rendszergazdánknak a DOS is idegen volt, holott volt még olyan gép amin az futott.
Egy rendszergazdának MekkElek-nek kell lenni, csak nem egészen olyan tudással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!