Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy telepítsem az Ubuntut?

Lemezkad kérdése:

Hogy telepítsem az Ubuntut?

Figyelt kérdés

Win7 van a gépemen. Az ubuntu.hu-ról letöltöttem az op.rendszert.A windows mellé akartam telepíteni, úgy hogy közben fut a win,

mert valamiért cd-ről nem tudtam bootolni hiába állítottam be a biosba. Miközben futott a windows elkezdtem telepíteni, amikor

annak vége lett a gép újra indult.Mikor kiválasztom, hogy az ubuntut futtassa a képernyő fekete lesz és úgy marad.Ha megnyomom

a ctrl+alt+del-t egy nagyon kicsi pillanatra felvillan az ubuntu felira és ugye újra indul a gép. Googleba és youtubon mindent megnéztem,

de nem jutottam előrébb. Annyi feltűnt, hogy nem olyan volt a telepítő ablaka mint másoknak.

Egyépkénz laptopról van szó.

Segítsetek, mi lehet a baj. Köszi.

2014. jún. 20. 09:36
 1/10 soccerway ***** válasza:
A bootolást kéne megoldanod,hogy írtad ki az iso-t ugye lemezképként?
2014. jún. 20. 09:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Ugye nem működő oprendszer alól indítottad a telepítést?
2014. jún. 20. 09:47
 3/10 A kérdező kommentje:

Megvan lemezképként meg normálisan is és egyik sem megy.

A mostani op.rendszerem működik normálisan, csak jobban szeretem a linuxot.

2014. jún. 20. 11:50
 4/10 anonim ***** válasza:

Ez 12.04 hez van, de újabbakhoz is használható.

ubuntu.hu/node/33509

vagy ez

www.pchogyan.net/wp/hogyan-telepitsunk-ubuntu-linux-ot-a-szamitogepunkre-windows-melle/

vagy ez

oprend.hu/news.php?readmore=1038

2014. jún. 20. 12:01
 5/10 A kérdező kommentje:

[link]

ami itt van az utolsó kép lila háttérrel addig megvan, csak ha indítanám akkor full fekete lesz a kép és nem történik semmi.

Vagy lehet rosszat töltöttem volna le? Mert a kezdő telepítőablak sem olyan volt nekem mint itt.

14.04 van leszedve.

2014. jún. 20. 13:28
 6/10 anonim ***** válasza:
Ellenörző összeg stimmelt? Live módban kipróbáltad mielőtt nekiáltál telepíteni, minden rendben volt? Töltsd le máshonnan is, figyelj hogy az ellenörző összeg stimmeljen, és elösször Live módban teszteld, hogy minden rendben működik-e. Ha ezek rendben vannak, kizárásos alapon te nem csinálsz valamit úgy ahogy a telepítésben le van írva.
2014. jún. 20. 14:37
 7/10 A kérdező kommentje:

[link]

Így jön be a telepítő, rákattolok a bemutatás és teljes telepítésre utána ezt adja:

[link]

Újraindítom betölt a win. és mejön megint egy ilyen ubuntu ablak egy haladásjelző sávval. Feltelepíti és mikor kiválasztom hogy indítsa az ubuntut fekete képernyő és nem történik semmi. Ha tudnám , hogy a letöltött ubuntu rossz vagy én csinálok valamit rosszul már nemlenne nagy gond.

2014. jún. 20. 15:46
 8/10 A kérdező kommentje:
Ja és igen stimmel az ellenőrző összeg:)
2014. jún. 20. 16:01
 9/10 A kérdező kommentje:

Azt hiszem megvan a gond. A telepítés elindul, megy meg minden csak a kép elmegy. Mintha kikapcsolna a képernyő.

Ez mitől lehet?

2014. jún. 20. 19:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Lehetséges hogy nem ismeri fel a vgat, a frissítések letöltése telepítés közbent bejelölted?
2014. jún. 20. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!