Hogy telepítsem az Ubuntut?
Win7 van a gépemen. Az ubuntu.hu-ról letöltöttem az op.rendszert.A windows mellé akartam telepíteni, úgy hogy közben fut a win,
mert valamiért cd-ről nem tudtam bootolni hiába állítottam be a biosba. Miközben futott a windows elkezdtem telepíteni, amikor
annak vége lett a gép újra indult.Mikor kiválasztom, hogy az ubuntut futtassa a képernyő fekete lesz és úgy marad.Ha megnyomom
a ctrl+alt+del-t egy nagyon kicsi pillanatra felvillan az ubuntu felira és ugye újra indul a gép. Googleba és youtubon mindent megnéztem,
de nem jutottam előrébb. Annyi feltűnt, hogy nem olyan volt a telepítő ablaka mint másoknak.
Egyépkénz laptopról van szó.
Segítsetek, mi lehet a baj. Köszi.
Megvan lemezképként meg normálisan is és egyik sem megy.
A mostani op.rendszerem működik normálisan, csak jobban szeretem a linuxot.
Ez 12.04 hez van, de újabbakhoz is használható.
ubuntu.hu/node/33509
vagy ez
www.pchogyan.net/wp/hogyan-telepitsunk-ubuntu-linux-ot-a-szamitogepunkre-windows-melle/
vagy ez
oprend.hu/news.php?readmore=1038
ami itt van az utolsó kép lila háttérrel addig megvan, csak ha indítanám akkor full fekete lesz a kép és nem történik semmi.
Vagy lehet rosszat töltöttem volna le? Mert a kezdő telepítőablak sem olyan volt nekem mint itt.
14.04 van leszedve.
Így jön be a telepítő, rákattolok a bemutatás és teljes telepítésre utána ezt adja:
Újraindítom betölt a win. és mejön megint egy ilyen ubuntu ablak egy haladásjelző sávval. Feltelepíti és mikor kiválasztom hogy indítsa az ubuntut fekete képernyő és nem történik semmi. Ha tudnám , hogy a letöltött ubuntu rossz vagy én csinálok valamit rosszul már nemlenne nagy gond.
Azt hiszem megvan a gond. A telepítés elindul, megy meg minden csak a kép elmegy. Mintha kikapcsolna a képernyő.
Ez mitől lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!