Mit csináljak hogy értsek a számitógépekhez?
19/f vagyok, alapszinten elvagyok a géppel, de ha valami komolyabb dolgot kell csináljak (pl programok telepitése stb.) elakadok már az elején. Fingom sincs hogy kell...
Mindenképpen szeretnék érteni hozzá...
Boso View Express (BVE)
hivatalos oldla: [link]
Itt megtalálsz sok információt.
CHIP magazin még mindig van. :) (Mo-n '96 vagy '97 óta azt hiszem..)
Egyébként valóban gyakorlás és olvasás kérdése az egész. ~15 éve ülök gép előtt és folyamatosan próbálom fejleszteni a tudásom minden területen. Én mindig úgy álltam neki egy problémának: "ha más meg tudta csinálni akkor nekem is sikerülni fog, csak rá kell jönnöm, hogyan csinálta". Mindig mindenhez így állok hozzá (nem csak az informatikán belül). Ha látok egy filmet amiben van egy speciális effekt és nem jövök rá rögtön, hogyan csinálták, akkor a film végén már fogom is a laptopot és "gúglizok"! (A következő lépés mikor fogom a DSLR gépet és megpróbálom leutánozni.)
Tehát a lényeg, hogyha megvan a tudásszomj, akkor ne légy lusta utánanézni mindennek. Senki sem született ezzel a tudással, viszont minden megtanulható. A legfontosabb, hogy első lépésként azt tanuld meg, hogyan kell a számodra szükséges infókat felkutatni és úgy megadni a keresőkifejezéseket, hogy azt kapd találatként amit szeretnél. Utána minden könnyebb lesz.
A gépet pedig ne sajnáld! Ha nem a tuninggal (vagy tuning programokkal) "játszol", akkor bátran csinálj amit akarsz. Nagy kárt nem tehetsz (legrosszabb esetben adatvesztés vagy rendszertelepítéssel végződik). Párszor biztos kifizeted majd a "tanulópénzt" (teljes rendszertelepítés driverekkel együtt azért van egy pár óra) de a hibákból lehet a legtöbbet tanulni. Aztán idővel majd rájössz mi az a virtuális gép, és onnantól kezdve majd azzal fogsz szórakozni így nem sérül majd a valós rendszer.
Jó gyakorlást! (ÉS OLVASS!!!)
(Kérdezni pedig sose szégyen, csak értelmes és kulturált módon kell tenni a megfelelő helyen!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!