Mi az ip címem? Hogy változtathatok?
" Minden gépnek van egy saját ip-címe, amit nem lehet megváltoztatni. "
-ez nem így van,
-IP címet a netszolgáltatódtól kapod ,te is, én is,mindenki,
"azt nem tudom, hogy hogyan nézheted meg, de azt igen, hogy változtatni a számítógéped lecserélésével lehet kizárólag. Minden gépnek van egy saját ip-címe, amit nem lehet megváltoztatni."
Ilyen emberek mit keresnek a számítástechnika kategóriában?
Köszi a válaszokat!
Annyit még megtennétek, hogy felmentek erre az oldalra [link] és megnézitek, hogy nektek is ezt a címet dobja-e ki: 86.101.162.80?
Köszi!
"Ha felmegyek valamilyen internetes honlapra, ami kidobja az IP címem (pl.: whatismyip.com), akkor mást mutat, mint amikor cmd-be beírom, hogy ipconfig, ez hogy lehet?"
Ez úgy lehet hogy routered/a szolgáltatótól kapott home gatewayed van.
Ez esetben két IP-címed van:
- Egy úgynevezett privát hálózati cím, amit a géped a routertől/home gatewaytől kap automatikusan; vagy a router/home/gateway IP-címével egyező tartományban található IP-cím van fixen bellítva a számítógéped hálózati beállításaiban.
Ezt dinamikus kiosztás esetén egy adott IP-címtartományból kapod; statikus/fix kiosztás esetén egy adott IP-címtartomány keretein belül állíthatod be.
- Egy úgynevezett publikus hálózati cím - ez látható az Internet - például a Whatismyip - irányából. Ezt az Internet-szolgáltatód - esetedben a UPC - osztja ki.
Ez mindenkinek (neked is, nekem is) egyedi (vannak olyan kis szolgáltatók ahol egy publikus IP-címe van minden előfizetőnek és egy-egy egyedi privát hálózati IP-címe - de ez ritka).
"A cmds-et meg tudom változtatni, de a másikat nem, azt egyáltalán meg lehet?"
Áramtalanítsd a routeredet/modemedet egy pár percre, majd kapcsold vissza. Jó esetben a szolgáltató új IP-címet fog kiosztani.
Csak azért kérdeztem, hogy nálatok mit ír ki, hátha kamu az oldal... most már tudom hogy nem :D
Az utolsónak, pedig nagyon köszönöm!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!