Miért nem tudok bootolni ubuntuval?
Ezt írja ki: "Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown-block(0,0)
Biztos, hogy jól van rárakva a pendrivera a linux, és már sokszor bootoltam így ezen a gépen, nem tudom, most mi lehet a baja :(
Pendrive -ról? (rosszúl hangzik)
Nem töröltél le valamit rólla? Vagy nem volt esetleg a boot sector módosítva?
biztos nem töröltem ki egyik file-t sem, de a biztonság kedvéért formáztam és újra ráraktam a linuxot, de így sem működik.
A boot sectort nem tudom, hogyan lehet módosítani, úgyhogy tudatosan biztos nem módosítottam.
Mivel raktad rá a pendrive -ra a Linux -ot?
"A biztosnág kedvéért formáztam" --> BOOT sector tönkretéve!!!
(Ha csak rámásoltad, akkor az nem lessz jó)
de van még néhány másik pendriveom, amiken van linux, megpróbáltam azokkal is bootolni, de azokkal is kernel panic van... :(
Esetleg lehet köze annak a problémához, hogy valójában már van egy ubuntu feltelepítve? (csak amellé még felraktam egy winowst is, de másik partícióra, viszont nem csináltam grubot és nem tudom elérni a feltelepített ubuntut)
köszi, kipróbálom
(csak azt nem értem, hogyha eddig működött, akkor most miért nem :( )
kipróbáltam, így sem működik :( tehát nem a pendrive-val van a baj
hát a BIOSban nem tudom, hogyan kell átállítani bármit is, szóval erre is csak azt tudom mondani, hogy tudatosan biztosan nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!