Képszakadási problémára orvosság?
Most vettem új alaplapot és procit amivel egy új jelenség társúlt... Mikor böngészek vagy mozgatom az ablakokat akkor a képernyőn vízszintesen 1-2 helyen megszakad a kép. gyári driver-el és a legújjabbal is szakadozik. Driverban minden ki be kapcsoltam de semmi eredmény vsync sem használ... Wowban nincs ilyen jelenség.... Ötletek?
Amd a10 5800k proci
asrock fm2a88x extreme4+ alaplap
4gb kingstone hyper-x ram
corsair 430w táp
samu 160gb winyó rendszer
wd 1tb winyó tároló
82cm fullhd tv 60hz 1360x768 ba fut
Ha HDMI-vel kötnéd össze, valószínűleg az sem segítene.
Monitort is használsz?
Ha igen, akkor sajnos driver probléma lesz, a másodlagos kijelzőn gyakori probléma, azt javasolják állítsd be ilyenkor a TV-t elsődlegesnek:
Catalyst Control Center > Desktop Management > Creating and Arranging Desktops > jobbklikk a TV-n > "Make Preferred" (magyar felületnél ez alapján meg fogod találni)
Utána visszaállíthatod a monitort.
Asztalon jobbgomb > Képernyőfelbontás > Azonosításra klikkelj (pár másodpercre kiírja hogy elsődleges-1, vagy másodlagos-2 a képernyő)
Ha valamiért mégis 2-est írna ki próbáld ugyanitt jobbgomb a kisképernyőn > Elsődleges, vagy az említett módon a Catalyst-ban.
A felbontást nem is engedi 1920x1080-ra vagy hasonlóra állítani?
A HDMI kábel honnét van? 1.3 vagy 1.4-es, esetleg valami noname?
de engedi csak nem ilyan szép (sötétebb) a kép illetve nagyon kicsik nekem a dolgok igy 2,5méterről akkor plusz ebben a felbontásban szebb :). Hdmi kábel ajándék volt hozzá noname de aranyozott kb 7 éves szal tuti a régi :D
Na bekapcsoltam vsync-et átállítottam az alaplap biosában hogy ne pci express, pci, használja hanem onboard vga-t. illetve hogy ne dvi-re és hdmi-re sugározza a jelet hanem csak a hdmi-re. frissitettema windows csomo netframe keretrendszert meg ilyeneket letötltött és most kb jó is lett allig lehet észrevenni...
Az a baj hogy eza biosz is hiába grafikus meg egyszerűbb csicsásabb de anyyi tuninglehetőség meg egyébb opció van hogy könnyen elveszek benne :S
Gratulálok, hogy ennyi mindenhez volt türelmed!
Próbáld FullHD felbontáson, és állítsd át a rendszer szövegméretét nagyobbra, hátha úgy szebb:
Asztalon jobbgomb > Személyre szabás > balra lent Megjelenítés > állítsd 125%-ra vagy nagyobbra a betűméretet (ki- és bejelentkezés szükséges). Ha nem válna be akkor vissza 100%-ra és mehet a felbontás is alacsonyabbra.
Ha a hangot a TV-n szeretnéd hallani:
-A HDMI-n átküldi.
-DVI-nél az újabb videovezérlők többsége már támogatja, utána kell nézni - vagy ha van DVI kábel akkor kipróbálni.
-VGA kábel mellett a hangot külön jack-jack dugós kábelen kell átvinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!