Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért van a Pokémon játékokból...

Miért van a Pokémon játékokból egyszerre kettő? és mit tud a bővített kiadás?

Figyelt kérdés
Sajnálom, ha most nagyon hülyének tűnök ezzel a kérdéssel, csak én nem a gameboy-os korszakban nőttem fel, viszont nagyon imádom a retró játékokat, most tolom a pokémonokat, és nem értem, hogy miért van két külön verzió, miben mások, és hogy a bővített verzió (pl. Sapphire) mindkettőt tartalmazza?Válaszaitokat előre is köszönöm.

2014. jún. 7. 12:23
 1/7 Tengor ***** válasza:
A korlátozott memória miatt nem tehettek bele minden lényt egy verzióba. Ezért az egyik verzióban az egyikféle lények, másikban a másikak szerepelnek.
2014. jún. 7. 12:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Igaz, érthető. És a különleges kiadások? mint az emerald vagy a yellow? azokban az összes lény benne van vagy mi?
2014. jún. 7. 14:23
 3/7 Krisipoke ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem igaz, amit az első válaszoló írt, semmi köze a memóriához :D Igaz, hogy a két verzióban többnyire az a különbség, hogy milyen Pokémonokat lehet elkapni (sőt, a Red/Blue verzióban még ez volt az egyetlen különbség, de később több lett), de a célja az, hogy ösztönözze azt, hogy a barátoddal játssz, és harcoljatok, cserélgessetek (mivel egyedül nem tudod megszerezni az összes Pokémont, de ha egy másik játékkal cserélsz, akkor igen).

A kibővített verziók többnyire plusz tartalommal rendelkeznek, és az elkapható Pokémonok is változnak. Pl. a Yellowban van egy csomó elkapható Pokémon, ami eredetileg csak a Redben volt, és olyan is, ami eredetileg csak a Blue-ban, viszont olyanok is vannak, amiket ebben nem lehet elkapni, pedig előzőleg mindkét verzióban lehetett (pl. Weedle).

De ezen felül a plusz újítások a kibővített részekben (nem emlékszem közel sem mindenre):

Yellow: Nem választasz az elején kezdő Pokémont, hanem Pikachut kapod, ami követ, és nem tudod továbbfejleszteni. A riválisod Eevee-vel kezd. A játék során meg tudod szerezni Bulbasaurt, Charmandert, és Squirtle-t is. A játék nem teljesen monokróm, minden városnak saját színskálája van, illetve maguknak a Pokémonoknak is. Beletették az animéből ismert Rakéta csapat-duót, és a teremvezetők Pokémonjait is kicsit jobban hozzáigazították az animéhez, ahogy a Pokémonok sprite-jait is (azaz a képüket a játékban). Ugyebár ez a verzió az animét tükrözi.

Crystal: Mozognak benne a Pokémonok, amikor találkozol velük, kicsit más a történet, és más módszerrel lehet elkapni benne a legendás Pokémonokat, a felhívható trénerek néha adnak ritka tárgyakat is, néhány grafikai és kényelmességi apróság ki lett javítva, van rá esély, hogy a játék eleje felé kapsz egy shiny Pokémont, benne van a Battle Tower, ahol erős trénerekkel harcolhatsz, meg lehet néhány új támadást tanítani, stb

Emerald: Mozognak a Pokémonok, amikor találkozol velük, másabb a történet, benne van a Battle Frontier, ahol rengeteg különböző különleges módon harcolhatsz erős edzőkkel, és régi, RS-ban el nem fogható Pokémonok vannak, elkapható mindkét rész különleges Pokémonja, új Deoxys forma (speed), double battle két egymástól független trénerrel, új támadások Pokémonoknak, átrendezett contest rendszer, új berendezési tárgyak a titkos bázisodba, új bajnok és 8. teremvezető, stb

Platinum: Kicsit más történet, és egy ehhez járó teljesen új, 3D-s helyszín, új Shaymin és Giratina formák, mindkét verzióból elkapható a fő legendás Pokémon, más módszerrel elkapható legendások, lehet egy saját villád, néhány helyszín megváltozott, hidegebb időjárás van a régióban (tehát hó van sok helyen, illetve a főszereplő is melegebben van öltözve), Battle Frontier, új támadások Pokémonoknak, stb

Black2/White2: Messze a legjobb kibővített részek. Az első Black/White folytatása inkább, nem is kibővítése. A történet teljesen más, folytatása az előzőnek, teljesen más a karaktered és a riválisaid, más városban kezdesz, és rengeteg város teljesen új, de ha régi, akkor is megváltozott, új teremvezetők, a játék vége után visszamehetsz egy csomó régi BW-s helyszínre, ahol sokkal erősebb lett mindenki, új támadások Pokémonoknak, csinálhatsz filmeket, Pokémon World Tournament, ami hasonló a Battle Frontier-hez, de pl. van egy olyan helyszín is, ahol az ÖSSZES eddigi teremvezetővel megküzdhetsz az összes eddigi Pokémon játékból, stb. Ez mondjuk egy olyan kibővített változat, ahol és mindenképp a sima BW-vel játszanék előbb, mert a legtöbb újítás akkor jön le igazán, ha játszottál előtte a simával.

2014. jún. 9. 11:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Kihagytad a Goldot, Silvert, Cyristalt... Én a Golddal szoktam... Nekem az jött be. De kb. midnegyik egyforma egyébként, nagyon kis eltérés van köztük... Vagyis a silver és a gold között... 1-2 kép, 1-2 animáció... de ugyan az a játékmenet. Red meg a gold között annyi, hogy alap pokémonnal indulsz a sima poké ligában, míg a gold és a újabbak az a jhotto ligát dolgozza fel.
2014. jún. 9. 19:34
 5/7 Krisipoke ***** válasza:
Utolsó: nem ez volt a kérdés. A Crystalt említettem, mert az a kibővített verzió. A Gold/Silver nem azok, azok teljesen új részek.
2014. jún. 9. 22:41
 6/7 A kérdező kommentje:

Kösz srácok, sokat segítettetek :D

Nem ilyen "miért születtem meg" alapon, de mindig is sajnáltam hogy lemaradtam a régi konzolokról, főleg a gameboyról, azon volt a legtöbb pokémon, mondjuk azért a nagy tazoo-s korszakot elkaptam, van is egy kisseb doboznyi még itthon :,)

Gondoltam hogy elkezdek emulátorral játszani (most komolyan, kb 11 év kellet hogy rájöjjek erre? ._.), és egyátalán nem bántam meg a döntésemet. Szóval még egyszer kösz a segítségért, most megyek mert még a silvert nem próbáltam ki :D

2014. jún. 12. 16:39
 7/7 Krisipoke ***** válasza:
Egyébként mindegyikből érdemes a kibővített verziót választani (a BW kivételével), tehát én a Silver helyett inkább a Crystalt választanám (vagy sokkal inkább a felújítást, a HeartGoldot vagy a SoulSilvert).
2014. jún. 12. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!