Hogyan kereshetnék pénzt? Sony Vegas, Photoshop, C#
16 éves srác vagyok és egész jól tolom a fent leírt három témakört (videóvágás, PS, C# programozás), viszont fogalmam sincs, hogy hol és hogyan hirdethetném meg ezt. Magyar megrendeléseket preferálnák inkább.
Ebben kérnék segítséget, mert sajnos tanácstalan vagyok.
Referencia:
VIDEÓK:
- https://www.youtube.com/watch?v=UI3Z91Jeaw0
(ez egy földrajz szorgalmi, érezhető kis szaggatás a szövegúszásnál, de ez csak a 25i miatt van, tudom hogy 30-as progresszív van odaírva, de a vidi nem az)
- https://www.youtube.com/watch?v=viFyePaeiEs
(ennél nyilván jobb fénykardot is összehozok, de nem akartam túlzottan megerőltetni magam)
- https://www.youtube.com/watch?v=tdJU20QQBhg
(a minőség a felvételnél nem a csúcs, de rövidesen beszerzek egy FullHD kamerát)
PHOTOSHOP:
(itt nincs túl sok alkotásom, amit linkelhetnék, viszont anyum alkalmazott grafikusi vizsgamunkájának PS-es részét én csináltam, és maximumra értékelték:) ezeket persze be is scannelhetném, ha valakit tényleg érdekelne)
- [link]
(A csávó eredetileg nem a kartélyban állt, hanem egy alagsorban lett lefényképezve, és a fej sem eredeti, lecseréltem) (Az árnyékokhoz mit szóltok? :D )
- [link]
PROGRAMOZÁS:
- [link]
(egyebeket is tudok küldeni, de ez elég komplex szerintem. Aki nem ismerné a Visual Studiót és a forráskód sem érdekli, annak a program a következő: INISzekeszto/bin/Debug/INISzerkeszto.exe
Továbbá vállalnák rendszer (újra)telepítést, hardverekkel kapcsolatos dolgokat, hibakeresést, de ezeket csak személyesen
Nem akarok kötekedni (de tényleg, ne vedd úgy, hogy leminősíteni akarlak...), de a videóid olyanok, mint ha paint-ben lennének rajzolva és Winfos Movie Maker-ben összevágva (ezek a random gifek meg hát....).
Ami Photoshop-ot illeti, nem rossz (főleg az 1. kép), pl.: helyi cégeknek egyszerű hirdetéseket össze lehetne benne hozni.
Programozás terén meg (én is 16 vagyok, és én is kenem-vágom \jó ez túlzás :D\ a C#-ot, több mint 7 éve művelem) csak annyit, hogy ne INI szerkesztőkben gondolkodj :). Próbálj valami bonyolultabbat, pl.: valamiféle raktár kezelő program (szerver SQL-el, több munkaállomás és kézi adatgyűjtők persze csak emulálva..). Adatbázisok tényleg fontosak, szóval egy kis SQL tudás nem árt.
(Csak egy megjegyzés: "CheckForIllegalCrossThreadCalls = false;"-t ne nagyon használj, ugyanis megesik, hogy 2 szál összeakad és fagyás lesz a vége, használj Invoke-kot.)
Viszont a hardveres dolog nem rossz, környéken én is intézek dolgokat. Pl.: Router config (Androidos telók terjedésével sokan vesznek WiFi routert..), WinXP megszűnésével újratelepítések, stb...
Végül: Én is gondolkodtam hasonlókon, mint te, de szerintem 16 évesen nem nagyon adnának sehol munkát, mert nem tartanak megbízhatónak, érted azért, 16 évesen programozni, nem sokan hiszik el, de a többi témában nagyobb az esély...
Ilyesmikkel megpróbálkozhatsz (webes dolgok főleg), esetleg freelancer oldalakon érdemes körülnézni (csak ott nagy a verseny).
Csak annyi, hogy fogsz egy videót, aláraksz valami plazma effektet, fölé meg ezeket a mozgó gifeket és nem értem, hogy ebben mi a SonyVegas, ez csak egyszerű videó szerkesztés, ezt bármyilen (még gagyi) szerkesztőben meg lehet oldani...
A paintet meg a minőségre értettem, aztán olvastam, hogy egy fullHD kamera beszerzése folyamatban van, szóval sorry.
off: (életrajzíráskor figyelj azért oda: vállalnÁk -> vállalnÉk!)
Hmm.. a 3 témakörből az első kettőben én is érintett vagyok, tehát tapasztalatból mondom, hogy ez a túlzott csicsa nem tetszik az embereknek. Vegas helyett én AE-t és PP-t használok, de eredményt tekintve lényegtelen. A hangsúly azon van, hogy nem az effectek sokaságát kell megmutatni (bárki drag-n-droppal csinálhat ilyet).
Először is kell minőségi nyersanyag. Itt nem feltétlen a fullhd kamerára és puskamikrofonokra gondolok (bár a hang tényleg lehetne érthetőbb) hanem olyan kameraállásokra amikből érdekesebb a látvány. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a kamerakép álló helyzetben ne remegjen, hacsak nem szándékosan szeretnél ezzel drámai hangulatot kelteni a jelenetnek. De ez mondjuk már egy másik téma, csak ide köthető...
Tehát ha van jó nyersanyagod, akkor kezdhetsz el ténylegesen dolgozni. A vágás (egyik) lényege, hogy az eredmény lekösse a nézőt. Ha nincs "rendező", akkor a munkád a te gondolataidat fogja tükrözni, tehát egy videóval magadat is bemutatod és legfőbbképpen, hogy mennyire tudod felkelteni mások érdeklődését. Fontos, hogy legyen egy stílusod és ez látszódjon a munkáidon is. De mégegyszer mondom, ezt ne effektek sokaságával mutasd meg, mert a giccs kevés embernek tetszik. Ha profik közé szeretnél egyszer kerülni, akkor letisztult (látszólag) egyszerű stílusban készíts mindent. A vágási képességeidet remekül megmutathatod egy videoklipp esetén, hogy hogyan tudsz zenére vágni, vagy a külön felvett hangot mennyire tudod a jelenetekhez igazítani, illetve mennyire tudod a klippel átadni a zene hangulatát és mondanivalóját. Abból, hogy a klipp a zenével együtt milyen érzéseket kelt az emberben sok kiderülne. Másik referenciának egy iskolai műsort is bemutathatsz pl többkamerás felvétel összevágásával. Ha egy megnyitó beszédet végignézve nem alszik el az ember a videó közben akkor jó munkát végeztél!
Amúgy a PS-ből az első egész jó. Ha kifejezetten ehhez készült a kép (a rajta lévő emberről) akkor arra talán még érdemes odafigyelni, hogy honnan érkezzen a fény. Ha csak egy szimpla kép volt, akkor persze jó így is.
Mindenesetre sok sikert a további fejlődéshez!
(Egyébként nem könnyű munkát kapni ezen a területen, amíg nincs olyan munkád amitől bárki hanyattvágná magát kétszer, addig max kapcsolatok útján fut be 1-2. Nekem is ez a bajom. Mindig van hova fejlődni és amíg a profikat utol nem éri az ember, addig több lesz az ingyen meló (vagy filléres), mint a valóban fizetős.)
De csinálni kell folyamatosan... itt tényleg igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert. És mindig figyelj az emberek reakciójára. Olyan munkát sose fogsz készíteni ami mindenkinek tetszeni fog, a lényeg mindig a célközönség megnyerése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!