SOS! Ha valamit kitöröltem a lomtárbol, van bármi módja, hogy visszahozzam?
RecoveryDesk
Az ingyenes adat visszaállító program letöltése (880 kilobyte)
idézet :
Önnel is előfordult már, hogy letörölt egy fájlt, mappát, amit nem kellett volna?
Esetleg direkt úgy, hogy a Lomtárból se lehessen visszaállítani,
vagy reflexszerűen ürítette azt egy fontos fájllal?
Formázta a családi képeket tartalmazó memóriakártyát?
Ilyen esetekben segíthet a RecoveryDesk nevű remek segédprogram.
A lényeg, hogy lehetőleg ne írjon semmilyen adatot arra a meghajtóra,
amelyről véletlenül törölt valamit, azzal ugyanis jelentősen csökkenti a visszaállítás lehetőségét.
Ebből a logikából adódóan a képeket, videókat,
dokumentumokat vagy egyéb fájlokat is mindig egy másik meghajtóra kell visszaállítani,
ha például memóriakártyáról van szó, akkor a winchesterre,
ha a fő merevlemezről, akkor mondjuk egy USB-s meghajtóra.
Használata nagyon egyszerű, csupán rá kell kattintani a Scan gombra,
és végigpásztázni vele az adattárolót, ha nem találna semmit,
érdemes a lassabb Full Scannel próbálkozni.
Pendrive, memóriakártya esetén nagyon jó eséllyel vissza lehet állítani minden törölt vagy leformázott fájlt,
hiszen ezek alapesetben csak logikailag törlődnek, amíg nem kerültek űj adatok a helyükre, nem semmisülnek meg.
---
RecoveryDesk v3.4
A RecoveryDesk jó alternatívát kínál a letörölt adatok gyors és kényelmes visszaállítására.
Támogatja az NTFS, FAT12, FAT16 és FAT32 partíciókat merevlemezeket,,
illetve kezeli a hordozható adathordozókat SD, CF, MS, MMC, Flash, xD Picture és egyéb USB-meghajtókat.
Rendelkezik előnézeti ablakkal, illetve a keresés során szűrhetünk nevekre, kiterjesztésekre.
Handy Recovery v5.0 (Hun)
A Handy Recovery egy könnyen használható program, amely segít olyan fájlokat visszanyerni, amik vírustámadás, szoftverhiba, áramkimaradás vagy bármilyen más ok eredményeképpen törlődtek a merevlemezről vagy memóriakártyáról, illetve flash meghajtóról. A fájlokat visszaállítja törölt és sérült partíciókról.
A program támogatja az összes Windows merevlemez fájlrendszert, hajlékony és flash meghajtókat, beleértve a FAT 12/16/32, NTFS / NTFS 5 + EFS, HFS / HFS + fájlrendszereket. Képes helyreállítani CompactFlash, SmartMedia, MultiMedia és Secure Digital kártyák adatait. Helyre tud állítani tömörített és titkosított fájlokat NTFS meghajtókon.
A program letölthető a Gigatorrents torrent oldalról. Saját fordítás.
Ezen kívül több ilyen adatvisszaállító program létezik, pl.:
- Runtime GetDataBack for FAT- NTFS
- Stellar Phoenix FAT & NTFS
- Recuva és Recuva Pro
- Active File Recovery Professional
- Active Undelete Enterprise
- Aidfile Recovery Software Professional
- EASEUS Data Recovery Wizard Professional
- Easy File Undelete
- FreeUndelete
- O&O DiskRecovery
- Recover My Files
- R-Studio
Előző vagyok.
Azt elfelejtettem megírni, hogy ha nincs két meghajtód, vagy ha csak egy meghajtód van, azon két partíciód, vagy egy olyan méretű pendriveod, amire a visszaállítandó fájlok ráférnek, akkor ne is kezdj hozzá.
Azon kívül jó lenne, ha nem arra a partícióra töltenéd le és telepítenéd fel az adat visszaállító programot, amelyen a helyreállítandó adatok vannak, mert ezzel felülírhatsz olyan adatokat, melyeket szeretnél visszaállítani.
Minél többet írtál arra a partícióra, melyen a törölt adatok vannak, annál kisebb az esélye, hogy a törölt adatokat helyre tudd állítani.
Köszi mindenkinek!
Egész délután próbálkoztam mindenféle visszaállítókkal. Egy word doksit keresek, az egyikkel találtam valamit, ami szerintem az lehet, de egyszerűen nem tudom megnyitni, megjelenik egy ablak, hogy hibás a fájl, úgyhogy gondolom ezt buktam :/
Pár napja töröltem véletlenül, most jöttem rá, hogy nagyon nem kellett volna, de nagyon úgy fest, hogy esélytelen lesz visszahozni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!