Hogyan kezdjem az informatikát?
A kérdés még önmagában sok mindent nem árul el, ezèrt le is írom , hogy mire gondoltam...
Jövőre informatika iskolába szeretnék menni, ezért már most el szeretném kezdeni tanulni. Több dolog is lenne amit kérdeznék.
Pl.:
- Milyen iskolákat ajánlotok?
- Milyen nyelveket érdemes tanulni? Először, és hogy haladjak?
Ha valaki tud jó könyveket a tèmával kapcsolatban kérem írja le.
- Milyen irányba lenne érdemes tanulni?
- Miket kell megtanulnom, hogy nagyjából mindent tudjak amit kell.
Leginkább a programozásos része tetszik a dolognak. Már el is kezdtem az informatika alapjait.
Továbbá még érdekesnek tartom a Hardver részét is. Tehát még arra gondoltam, hogy terveznék is mondjuk alaplapot ( Szeretem a fizikát és az elektromosságtant is azon belül)
Gondolom értitek mit akarok tudni ezzel az egésszel.
Válaszokat előre is köszönöm. :)
> Milyen iskolákat ajánlotok?
Milyen iskolát ajánljunk? Általánost, középsulit vagy fősulit/egyetemet? És milyen vonzáskörzetben (város)?
> Milyen nyelveket érdemes tanulni?
Angolt. Leginkább. Az "első programozási nyelvről" meg 500+ kérdés van itt a GYK-n. De a Python-t szokták egyébként első nyelvnek ajánlani.
Bocsi.
Lehetőleg Budapesten járnék iskolába és egyébként középiskolát keresek.
És egyébként azt is le tudnád írni, hogy miért pont a Python? Én még a Java-ban gondolkodtam ( Már el is kezdtem egy ideje) de azért rákerestem a Python-ra is.
Talán azért szokták mondani a Python-t, mert könnyen/gyorsan lehet vele eredményre jutni. Én azért szoktam ajánlani, mert megtanít szép kódot írni (rákényszerít a behúzásokra). :)
De a Java-t is tanulhatod, folytathatod szerintem nyugodtan, ha már elkezdted és tetszik - később nagy hasznát fogod venni, elég keresett és népszerű nyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!