Miért melegszik a videókártyám?
A gépemben van egy PCI-E Ati HD4670-es kártya már jópár éve, a proci: AMD Phenom II X2 555!
Mostanában a kártya alap hőfoka 45-50 fok, kisebb terhelésre a 80-at is eléri, akad szaggat minden...
Nem vagyok nagy játékguru, néha játszom és akkor is a régi játékokkal. Most a Medal of Honor első /2002-es!!/ részét játszom esténként, de 5 perc után már 80 fokot mutat az Aida, és akad a játék, mint a rossznyavaja.Proci normál 42-43 fok.
Semmi "húzás" vagy tuning nincs. Takarítom, hűtő ventilátor működik...
Nem értek a dologhoz, így kérdezném: mi lehet a gyíkja a VGA-nak? Halódik? Vagy más gond is lehet?
Ja, és egyúttal: Ha szerintetek döglődik a kártya és újat kell vennem, mit javasolnátok??
Először is, takarítsd le a VGA-t alaposan, nekem az +20 fokkal hűvösebb lett tőle, és ritkán akadt utána minden játék, pedig nem egy mai kártya.
Vedd ki a gépből, mivel csak 1 kábel van benne, nem fogsz elrontani semmit, és töröld le, de csak száraz ronggyal, kefével, vagy akármivel, ami nem nedves.
Érdekes, mert mindig takarítom a gépet, a kártyát is ki szoktam venni és atomtisztára szoktam takarítani....
Eddig nem is volt gondom vele....Kb 2 hónapja csinálja ezt, hogy hiába takarítom ugyanúgy melegszik!!
És hangos is?
Lehet, hogy tönkre ment a ventilátora...
Mennyid van új VGA-ra?
A ventilátor nem hangos, normálisan üzemel.... az egyetlen tünet a melegedés.
Újrapasztázni még nem próbáltam, de ezt megpróbálom, megnézem mi van a hűtőbordák alatt.
Valami tuti nem okés, mert egy MOHAA alatt 30 fokot melegedni, az érdekes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!