Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ezt írja : szemaforhoz rendelt...

Benedek Kristóf kérdése:

Ezt írja : szemaforhoz rendelt határidő lejárt a HDD-re. Mi a probléma?

Figyelt kérdés

Van egy fél éves 1TB-os HDD-m ami ha rárakom a gépre ezt írja ki: szemaforhoz rendelt határidő lejárt. Nagyon sok adatom van rajta úgyhogy nem próbáltam formázni. Szerintetek mit kéne tennem ? Egyáltalán mit jelent az hogy szemaforhoz rendelt határidő lejárt?

Márka: LaCie Rugged USB3 Thunderbolt - 1TB

Ilyen a merevlemezem: [link]

2014. máj. 18. 20:37
 1/6 CspCsj ***** válasza:
Lemezellenőrzést futtass: adott meghajtón jobbgomb > Tulajdonságok > Eszközök fül > Hibaellenőrzés (hibák kijavítását pipáld ki).
2014. máj. 18. 21:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Azt írja, hogy probléma lépett fel a meghajtó javításakor!
2014. máj. 19. 05:34
 3/6 CspCsj ***** válasza:

Lehet hogy valamelyik rendszerfolyamat előtte zárolta a meghajtót, nyiss parancssort rendszergazdaként és írd be a következő parancsot:

CHKDSK G: /F /X /R

(G=az adott meghajtó betűjele, F=javítsa a hibákat, X=válassza le a használt folymatokat, R=hibás szektorok ellenőrzése)

Lehet, hogy olyan üzenetet kapsz, hogy nem tudja most elvégezni, hanem majd a legközelebbi újraindításkor fog lefutni. Ha van időd indítsd újra (30-60perc is lehet, a rendszerinduláskor fut le, így a rendszert addig nem tudod használni), vagy majd akkor amikor nem használod a gépet.

2014. máj. 19. 12:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Azt írja erre hogy The type of the file system is RAW. CHKDSK is not available for Raw drivers.
2014. máj. 20. 13:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Sikerült! Köszönöm szépen a segítséget!
2014. máj. 20. 13:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nekem is ugyanilyen problémám volt egy jópár éves Samsung S2 Portable (320 GB) vinyóval. S.M.A.R.T. adatok alapján rendben van, csak a Windows dobta fel ugyanezt a hibaüzenetet. CHKDSK szerint RAW, Lemezkezelelő, több Linux (Deepin, Ubuntu, Fedora) és pár régebbi Windows (NT 4.0 2000, XP, 7) VM szerint pedig NTFS.

Nálam a problémát az oldotta meg, hogy egyszerűen lehúztam a lemezt. Újracsatlakoztatás után CHKDSK végigment és nem talált hibát (ahogy a VM-ek alatt sem).

2018. nov. 25. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!