Melyik ill. milyen laptopot/notebook-ot válasszak?
Van asztali gépem xp-vel, de szeretnék egy laptopot. Nem akarok nagy játékokat rátenni, csak videónézésre, szövegszerkesztésre, kisebb játékokra, olvasásra, netezésre használnám. max. 110 ezret szánnék rá.
Ismerőseim AMD-t javasoltak INTEL helyett, de az eladó a szaküzletben azt mondta, hogy ha nem játszásra használná, hanem tanulásra,akkor fölösleges az AMD-s gép.
A 4 giga RAM min., de az eladó azt is mondta, hogy az 1400-as processzor kell, a 900-as kicsi.
Továbbá még multi dvd írót is szeretnék benne.
Hálózatról működtetném, nem akkuval,mert azt mondták hogy hamar tönkremegy állásában is. (eladó mondta)
Viszont ezen az oldalon ( [link] ), nemcsak a processzor számít.
A következő típusokat javasolták különböző boltokban:
1. HP 255 G1 AMD e2-1800,AMD Radeon HD 7340,
2. DELL Inspiron 3521 157793 / Intel HD 4400 /
3. Asus X552EP-SX045D white / AMD quad-core A4-5000 /
4. Asus X550CA-XX194D blue / Intel dual core, 1007U, /
A neten kb 10-20 ezerrel olcsóbban megkapnám, mint a boltokban, de mi van a garanciával ha pl. Pestről hozza a futár. Személyesen vegyem meg inkább?
Sajnos a fentieket is a bolt(ok) rendelnék meg, mert a fenti típusok nem voltak a boltokba, és nem tudom/tudtam kipróbálni, milyen rajta gépelni, stb., pedig az lenne az egyik fő szempont.
Egyáltalán milyen márkájút válasszak? Mindenkinek más jön be. A laptopszalonra gondoltam még, mert a fentieket az Expert-ben néztem, és csak úgy rendelnék meg.
Még azt nem tudom hogy a melyik szám/szó jelenti a gépek felsorolt tulajdonságai között a processzor nagyságát, vagyis a fentiek közül melyik még 1400-as procijú? A kék Asus az az, azt tudom.
Minden tanácsnak örülnék, és bocs hogy nem értek hozzá, de azért kérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!