Bioinformatikaval lenne nehany "egyszeru" kerdesem. (? ) Felpontozok!!
-Pontosan mivel foglalkoznak (Nem wikire vagyok kivancsi, mar elolvastam)?
-Hany evig kell tanulni?
-Mennyire nehez tanulni?
-Kemia mennyire kell hozza, mert bioszbol eleg jo vagyok es szeretem is + informatikabol is jo vagyok es ez az ugynevezett ""hobbim"", de eleg nehez suliba jarok es a kemiabol nem vagyok "annyira" jo es nem szeretem.
-Tanarom azt mondta, hogy "gyogyszeripar es bioinformatika biztos megelhetes." Ez mennyire igaz?
(telorol irtam bocsi)
Ugyan kissé régi a kérdés, de úgy gondolom, nem árt, ha az erre járók választ találnak. Szóval:
-A bioinformatikának rengeteg ága van. Kezdve a klasszikus bioinformatikától, a fehérjék és egyéb molekulák szerkezetét vizsgáló szerkezeti bioinformatikán keresztül, a molekuláris és ökológiai hálózatokat vizsgáló bioinformaikáig. A klasszikus bioinformatika nukleinsavak/fehérjék szekvenciájának elemzésével foglalkozik.
-Attól függ, mit és milyen mélyen akarsz tudni. Szerintem a legtöbb bioinfós állásra minimum MsC kell. Szóval az öt év képzés minimum, de akkor még elég alapszinten vagy.
-A tanulás nehézsége attól függ mennyire vagy okos és mennyire szereted. És persze attól is függ, hogy mennyire terhelt matematikával az adott terület.
-Kémia főleg a szerkezeti bioinformatikához kell, de oda nagyon keményen. Azok akik számításos módszerekkel kutatják enzimreakciók mechanikáját, kvantumkémiai ezközöket fejlesztenek és használnak.
-Most nagyon megy a bioinfo. Különösen a szerkezeti bioinfó, köszönhetően a szerkezet alapú gyógyszerkutatásnak, és a klasszikus bioinfó köszönhetően a genomszekvenálás árának drasztikus csökkenésének, és az erre épülő diagnosztikai rendszerek fejlődésének.
Ami még a bioinfó mellett szól, hogy egy erős programozói háttérrel váltani sem reménytelen, ha úgy hozza az élet, sőt ha kellő matekkal is meg van támogatva, akkor a data science is nyitva áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!