Hogyan lehet SPAM-ok fejléceiből kideríteni, milyen - a küldőre utaló - közös jellemzőik vannak?
Egy olyan fiókomba, amivel nem regisztrálok sehova, könnyen meghatározható közeli dátum óta beindult a spam áradat! :(
Kérdésem: a beérkezett kéretlen e-mail-ek tartalmából ki lehet-e kideríteni, hogy milyen közös útvonalon, vagy közös szerveren keresztül indulnak el, vagy haladnak át?
Más: több olyan spamot is kapok, ahol én vagyok a saját feladóm! Mi történik, ha ezeket a leveleket megadom a spam szűrőnek? Kizárom saját magam?
A kéretlen leveleket nagyon sok infó alapján lehet szűrni. Pl: kulcsszavakra, feladó ip címére, ha több azonos e-mailt fogadott a szolgáltató az is gyanús lehet, ha eltér a feladó a megjelölt e-mail címtől (pl google, észreveszi ha gmail-es címről jön levél, de nem gmail rendszerén keresztül), stb... 1000+1 módszer van (és talán már egyre tökéletesebbek).
Szerintem egy szolgáltató sem olyan hülye, hogy engedje kizárni magad! :) Ha van lehetőség, akkor az ip-t tedd tiltólistára. Ha nincs rá mód, akkor csak magát a levelet jelöld meg spam-nek (ne kézzel vedd fel tiltólistára magad). Egyébként ha csak szimplán nem olvasod és nem válaszolsz a levelekre akkor (elvileg) van olyan szolgáltató is, amelyik "tanul" és később alapból már spamnek tekinti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!