Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha egy fájlt átraktam a külső...

Ha egy fájlt átraktam a külső vincseszteremre, de másnap nem találom rajta, és áthelyeztem, akkor most eltűnt, vagy megmenthető a fájl?

Figyelt kérdés
Tehát így tegnap este rakosgattam dolgokat a külső vincseszteremre, és az egyiket nem találom. Áthelyeztem, majd mikor kiírta, hogy kész, kikapcsoltam a gépet. És ma reggel szomorúan konstatálom, hogy nincs ott. Ez akkor most örökké elveszett? Próbáltam ilyen törölt fájl vissza állító programokat, de egyik sem látja egyik meghajtón sem. Mitévő legyek?

2014. ápr. 2. 06:15
 1/10 csacsi2 ***** válasza:
Vírusírtó karantént nézted? A fájl helyreállítót a külső vinyón futtattad? Futtasd ott ahonnan másoltad. Recuva egy jó program, a teljes merevlemez vizsgálattal meg kell találja.
2014. ápr. 2. 06:33
 2/10 A kérdező kommentje:
A fájl helyre állító programot igen, lefuttattam a külső vincseszteren is. A karantént még nem néztem, de akkor majd most. És kipróbálom a Recuva programot is. Köszönöm!
2014. ápr. 2. 12:20
 3/10 A kérdező kommentje:
Sajnos a Recuva sem találja. Se C-n, se D-n, se a külső vincseszteren. Akkor ez örökre elveszett?
2014. ápr. 2. 14:48
 4/10 A kérdező kommentje:
A karanténban sincs. Egyáltalán... Zipet vissza lehet keresni? Mármint így fogtam egy mappát, és "összeraktam" egy zip-be... Tehát a hozzáadás az archívumhoz, és ott zipbe.
2014. ápr. 2. 14:53
 5/10 csacsi2 ***** válasza:

lehet akár a Totalcommanderrel is tömörített állományban.

[link]

leegyszerűsíted a keresést, ha megadod az időpontot amikor módosítva volt (bővített)

[link]

2014. ápr. 2. 14:59
 6/10 A kérdező kommentje:
Ezzel sem találja/találom meg.
2014. ápr. 2. 15:11
 7/10 csacsi2 ***** válasza:

Akkor nem tudom... Lehetséges okok:

- rosszul emlékszel a nevére

- olyan formában tömörítetted, hogy nem tud benne keresni (pl.:7zip).

- rossz helyen keresed pl.:Máshova tömörítette a tömörítő.

- törlődött (Ahol törölve lett arra a területre törlés után íródott fizikálisan)

- Írás közben sérült, vagy sérült szektorok miatt a lemezen nem íródott.

- Karanténba került és onnan törlődött, vagy tömörített állományból lett törölve (Vírusírtó).

Ezeken kívül nincs több ötletem. A Recuva jó program ennél már csak a GetDataBack for NTFS az ami nagy mélységben jobban keres.

Sok sikert!

2014. ápr. 2. 15:50
 8/10 A kérdező kommentje:
Értem... Köszönöm a válaszokat, a segítséget. Akkor talán hagyom. Majd legközelebb több helyre el fogom rakni az ilyen dolgokat, amik kellenek majd.
2014. ápr. 2. 16:12
 9/10 csacsi2 ***** válasza:

Igen, nekem is több mentésem van, alapból a dokumentumok mappába és rendszerlemezen semmi fontos, más partíción, de inkább lemezen és néha kiírom lemezre ill használok backup programot is.

Párszor "át lettem partícionálva", de mostanra megvan mindennek a helye, mérete. 200Gb merev. kizárólag tárolásra, egy ideiglenes (lomtár),egy mentéseknek és egy a máshova telepített programoknak, c-n szinte semmi csak a rendszer, de még a dokumentumok és ideiglenes mappák is máshol, így nem töredezik! Valahogy így oldaottam meg:

[link]

ASZ: +biztonsági másolat a rendszerről.

2014. ápr. 2. 16:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Talán ennyire drasztikus változtatásokat nem fogok véghez vinni, de több helyre elfogok menteni olyan dolgokat, amiket nehéz, vagy nem lehet pótolni.
2014. ápr. 2. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!