Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen kiterjesztés biztosítja...

Milyen kiterjesztés biztosítja a legminőségibb hangzást?

Figyelt kérdés
Olvastam annó egy cikket arról, hogy az mp3 minősége elég gyenge. Melyik digitális kiterjesztés az, ami a legminőségibb, és érezhető a különbség? Természetesen zenehallgatás céljából érdekelne. Illetve szükséges valami drága fülhallgató, vagy egy átlagos is megteszi?
2014. ápr. 1. 12:11
 1/5 P.O.C. ***** válasza:
100%
Bármi, ami nem veszteségesen tömörít. pl wav.
2014. ápr. 1. 12:24
 2/5 Lajos54 ***** válasza:
100%

Fordítva válaszolok a kérdéseidre: a fejhallgató minősége minél jobb, annál tökéletesebb a hangzás, ezzel természetesen (?) az ár is arányban áll.

Az Mp3 úgynevezett veszteséges tömörítés, tehát az eredeti hangképből hiányzik, de ez úgy van kifejlesztve, hogy ne (nagyon) legyen hiányérzete a hallgatónak. Mindez függ a tömörítés mértékétől is. Természetesen a "vájtfülűek" azért érzik, hogy valami hiányzik. Ezzel szemben a fájlméret viszonylag nem nagy.

A tömörítetlen fájlformátumok tudják legtökéletesebben visszaadni az eredeti hangot, persze típusonként azért ezek is különböznek egymástól. Viszont a fájlméret jelentősen nagyobb.

Erről a témáról nagyon sok részletes, vagy részletesebb leírás található a neten, kutakodjál egy kicsit.

Például itt egy összefoglalás: [link]

2014. ápr. 1. 12:28
 3/5 Arexol ***** válasza:
100%

Előző szerintem jót írt.

Annyival kiegészíteném, hogy gondolom nem magadnak fogod előállítani eredeti CD-ről vagy vinilről. Így amit legtöbb esetben megtalálsz az a FLAC.

Nincs is különösebb baj vele.

Egyszer ha belebonyolódsz a zenébe, javaslom hallgass meg egy jó CD játszó DAC párosítást egy lehetőleg eredeti lemezzel. Megjegyzem nem kell, hogy egy vagyon legyen. De nézel majd, hogy mit hallgattál eddig.

2014. ápr. 1. 12:50
 4/5 P.O.C. ***** válasza:

Régen ez is felkapott volt:

[link]

Sok helyen lehetett letölteni ezzel tömörített zenéket.

Szintén veszteségmentesen tömörít Audio CD -t.

Amúgy hiába van a legtisztább forrásod és a legmenőbb fejhallgatód. Fül is kell hozzá, hogy érezd a különbséget.

Én mondjuk eredeti Audio CD -t se láttam már biztos van 10 éve. :D

2014. ápr. 1. 14:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem a Philips sbc-hp250 hozta meg az áttörést, végre egy nyugodt hangzású, tűrhetően részletező, mégis szép basszusú, nem nagyon hullámos átvitelű, meg merem kockáztatni: semleges füles néhány ezresért.
2014. ápr. 1. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!