Otthoni hálózat, megosztás, stb?
Most álltam át xp-ről win7-re és telepítés közbe volt ez a hálózati kérdés, az otthonit választottam értelem szerűen, de azt szeretném ha olyan lehetne mint volt az xp-vel hogy jön a net aztán jól van, nem akarok megosztani semmit senkivel, sehogy. Azt meg lehet oldani?
Egy vistás laptop van még, azzal nem volt soha ilyen, kapja a netet és kész.
Router oszta el a netet ha ez számít valamit.
Ez Windows 7-nél is így van. Az hogy milyen csoportba vagy, az csak ilyen előre beállított biztonság izék (fájl, nyomtatómegosztás stb.)
Ha router mögött vagy azonnal lenni kéne internetednek, akármelyik csoportba is raktad magad. Szerintem a Windows 7 nem ismerte fel a hálózati kártyádat. Vagy valami ehhez hasonló probléma van.
(Egyébként már a vistának is ilyen volt a hálózat kezelése).
A net az jön (mondjuk bekapcsolás után kihúzni, bedugni kell a kábelt és csak utána), engem az érdekelne, hogy kötelező e hálózatot választani az oprendszeren belül, el lehet e felejteni az otthoni, munkahelyi, nyilvános cuccost.
Pl. ha a vistás gépet kábellel engedem a netre, a router hálózat nevét írja ki, a win7 meg csak azt hogy otthoni. Vagyis a kettő akkor nem ugyan úgy megy és én a vistás, xp-s megoldást szeretném mert semmit az égvilágon nem akarok megosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!