Hogyan tudom a laptopom internetkapcsolatát megosztani az asztali géppel?
1. gép: laptop W8 Pro 64-bit magyar, HSPA+ kártya, NIS 2012
2. gép: desktop W7 Ultimate 64-bit magyar
3. gép: desktop W7 Professional 32-bit angol, NIS 2012
Korábban sikerült egy sima hálókábellel összekötnöm az 1.-t a 3.-kal és ment az internetkapcsolat a 3. gépen. Most nem működik, lehet, hogy valamilyen W frissítés miatt? A Nortonokon sem kellett semmi állítani, egyszerűen a "hálózati és megosztási központban" megosztottam a mobilkapcsolatot a hálózat más gépeivel és ment. Nem akarok routert venni, hanem szeretném, hogy ismét működjön az internetkapcsolat a 2-on, illetve a 3-on is, ha külön-külön összekötöm az 1-es géppel. Egy csomó hálóbeállítást már megnéztem a neten, de egyszerűen nem jön össze. Próbáltam már otthoni csoporttal is, a gépek látják egymást, de az internet kapcsolat egyszerűen nem használható a másik gépen. A problémamegoldó pedig nem találja a problémát.
Van valainek ötlete, hogy hogyan lehetne ezt megoldani?
Köszi
3 gép mellett nem telik egy 7-8 ezer forintos routerre?
Ötlet: vegyél egy routert és egy halom szívástól megkíméled magad!
1. Tévedésben vagy, hisz ugyan annyi lenne a kábel csak az mind egyetlen csillagponti eszközbe csatlakozna. Illetve csak kibírsz még egy vékonyka kis kábelt, ami a router tápellátása.
2. Ha valamelyik géppel csinálod a megosztást, akkor nem tudnak egymástól függetlenül internetezni. Ha "B" kliens géppel akarsz netezni, akkor "A" megosztó gépet is kell feleslegesen járatni, ez villanyszámlában is látható lesz, ugyan ez a router esetén, szinte észrevehetetlen mert olyan jelentéktelen a fogyasztása. És akkor a felesleges kopásról már ne is beszéljünk. Ezzel szemben a router praktikusabb, mindig a rendelkezésedre áll és nem kell miatta belemenni bonyolult hálózati konfigurációkba belemenni.
UI.: De ha te ennyire makacsul ragaszkodsz az elvetemült ötletedhez, akkor ez talán segíthet:
P.O.C. köszi a válaszod, de szerintem nem elvetemült az ötlet, hiszen az igaz, hogy a "gazdagépet" is járatni kell ahhoz, hogy a másik ki tudjon menni a netre, de csak egy hálókábel kell hozzá és kész, csak a szoftveres beállítást nem sikerült megcsinálni. Ezen kívül a gazdagépet eközben más is tudja használni akár a ntre, akár másra.
A másik, hogy a router plusz pénzbe kerül, plusz tápcsatlakozás, plusz hely kell (se hely nincs már az asztalon, hogy egy router el lehessen normálisan helyezni, se 230V csatlakozási lehetőségem sincs már a 2 monitor, 3 gép, nyomtató, külső vinyó stb mellett, hacsak nem veszek egymásik elosztót plusz pénzért), megnézem a linket, amit küldtél és jelentkezem.
Ja mert egy T elosztó van vagy 400 Ft és a router sem fér el a földön vagy falra szerelve, jaj mindjárt elkezdelek sajnálni, csak adj még egy kis időt. :)
Egy idő után úgyis rájössz amúgy, mekkora hülyeség egy ilyet kiépíteni (még ha sikerül is), főleg ha ne adj isten a jövőben egy Wi-Fi -s kliens is a képbe kerül.
Látom nem győztek meg, szóval leírom X-edikként, hogy ne tedd, mert szívni fogsz vele. Én szóltam!
G,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!