Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Probléma lehet ha 12GB RAM...

Probléma lehet ha 12GB RAM lesz a gépben és WIN XPt IS fogok használni?

Figyelt kérdés

Tehát ha teljes lesz a gép akkor 12 GB RAM lesz a gépben.

Win 7 64 bites Ultimatet fogok használni de bizonyos okokból kell nekem az XP is.

Lesz-e bármilyen probléma belőle?

Mert azt tudom hogy az XP csak 4GB ramot kezel max.

És ezért felmerült ez a kérdés bennem hogy esetleg nem fog BOOTolni vagy bármilyen probléma felmerülhet-e?

A válaszokat köszönöm!

2014. márc. 25. 16:20
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

De nem használok ilyen mindenféle "baromságot".

Mondtam hogy partíciónálni fogom a gépet.

Na de akkor egyszerűbben.

Ha az egyik foglalatban 4GBos RAM van akkor azt fel fogja ismerni?

2014. márc. 30. 16:29
 12/12 csacsi2 ***** válasza:

Én sem tudok biztosat mondani! Az XP telepítésekor még nincs engedélyezve a PAE és nem vagyok biztos hogy így meg tudja címezni.

Viszont, ha van kéznél egy 2gb -ram akkor telepítsd azzal, majd engedélyezd a pae -t és akkor már kezelni fogja. max 3.2-3.5 Gb ot tud megcímezni (látni).

szerintem nem lesz gond ezzel csak azzal,mint irtam (#3) hogy ha win7 után telepíted akkor nem fog elindulni a 7-es csak ha indítasz utána egy javító telepítést (mert átírja a boot.ini-t és nem kiegészíti).

Boot.ini kb így néz majd ki (XP része):

[operating systems]

multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /PAE

Leírás a boot.ini szerkesztéséről több operációs rendszer esetén.:

[link]

Próbáld meg és írd le hogy mire jutottál, érdekel!

2014. márc. 30. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!